Gemeente Barendrecht


---

18-07: Crisisbeheersing: een goede voorbereiding is vereist!

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft alle gemeenten in Nederland verplicht een Crisisbeheersingsplan op te stellen. Een Crisisbeheersingsplan is bedoeld als voorbereiding op allerlei types calamiteiten die de gemeente kunnen treffen.

Bij het opstellen van dit Crisisbeheersingsplan heeft de gemeente Barendrecht samengewerkt met de Regionale Hulpverleningsdienst Rotterdam-Rijnmond (RHRR) en alle 21 overige gemeenten in de regio Rijnmond.

In een Crisisbeheersingsplan wordt beschreven welke grote problemen er mogelijk kunnen plaatsvinden, wat de gevolgen ervan kunnen zijn en welke maatregelen er dan genomen moeten worden. Brandweer, politie, gemeente, GHOR, DCMR Milieudienst Rijnmond en Havenbedrijf Rotterdam N.V. maken gebruik van zo'n crisisbeheersingsplan als zich daadwerkelijk een zwaar ongeval of ramp voordoet.

Het Crisisbeheersingsplan is een openbaar plan. Het is vastgesteld door burgemeester en wethouders. GeĂŻnteresseerden kunnen het plan inzien. Het Crisisbeheersingsplan is in te zien in het gemeentehuis van Barendrecht gedurende de openingstijden. Daarnaast kunt u hier het Crisisbeheersingsplan Barendrecht downloaden.