Travel Unie International Nederland N.V.

Situatie Mexico na orkaan Emily

Maandag 18 juli is orkaan Emily over het eiland Cozumel en de badplaatsen Cancun, Playa del Carmen en Tulum in Mexico getrokken. Op het moment, dat de kust werd bereikt, werd de kracht van Emily door de professionals van het National Hurricane Centre in Miami ingeschaald als categorie 4, de op één na hoogste categorie. Op het moment dat de orkaan de Mexicaanse kust bereikte, verbleven 788 klanten van Arke, Holland International en KRAS SterVakanties in eerdergenoemde plaatsen. Al onze klanten hebben voorafgaand aan de orkaan een veiligheidsinstructie gekregen en zijn voortijdig ondergebracht in veilige schuilplaatsen.

De reisleiding van Arke, Holland International en KRAS SterVakanties heeft na de orkaan direct en indirect met vrijwel al haar klanten contact gehad. Volgens de laatste berichten zijn alle klanten ongedeerd. Helaas heeft Emily wel schade aan een aantal accommodaties toegebracht. Voor een deel is het mogelijk gebleken gasten in andere, onbeschadigde accommodatie onder te brengen. Echter, een kleine groep van circa 40 klanten zal haar vakantie in Mexico voortijdig moeten afbreken. Eerdergenoemde reis- en vakantiemerken verzorgen voor deze klanten vervoer terug naar Nederland. De overige gasten kunnen op dit moment
weer volop genieten van hun vakantie en het ondertussen weer fraaie zomerweer.

Indien nodig nemen de ANVR-reisbureaus van boeking contact op met klanten die reeds een vakantie naar Mexico hebben geboekt via één van eerder genoemde reis- en vakantiemerken.