Ingezonden persbericht


Den Haag, 18 juli 2005

Cartoon Network 4 maal genomineerd voor Emmy Awards

Samurai Jack en Star Wars: Clone Wars Vol. 2

genomineerd voor categorie Beste Animatieprogramma's

Cartoon Network is dit jaar genomineerd met 4 series voor de Emmy Awards in de categorieën "Animated Program" en "Main Title Theme Music". Producent Genndy Tartakovsky's Samurai Jack: Episode XLIX is genomineerd in de categorie "Beste Animatie Programma" (voor programma's korter dan een uur), en zijn programma Star Wars:Clone Wars Vol. 2 (Afleveringen 21-25) is genomineerd in de categorie "Beste Animatie Programma" (voor programma's langer dan een uur). Vorig jaar won Cartoon Network beide awards voor afleveringen uit 2004 van dezelfde series. Daarnaast is Cartoon Network twee keer genomineerd in de categorie "Beste Titelmuziek" met de series Foster's Home for Imaginary Friends en met Justice League Unlimited (wordt in Europa niet uitgezonden).

Samurai Jack's concurrenten zijn Family Guy: North by North Quahog van Fox; The Simpsons: Future Drama van Fox; South Park: Best Friends Forever, van Comedy Central; en SpongeBob SquarePants: Fear of a Krabby Patty/Shell of a Man, van Nickelodeon.

Star Wars: Clone Wars Vol. 2 (Afleveringen 21-25) moet het opnemen tegen Dragons: A Fantasy Made Real, van Animal Planet.

In de categorie "Beste Titelmuziek" zijn ook genomineerd: "Desperate Housewives," van ABC; "Huff," van Showtime; en "Stargate Atlantis," vanSCI FI.

Cartoon Network

Cartoon Network toont dagelijks de beste, leukste en spannendste cartoons voor alle leeftijden. Het programma van Cartoon Network wordt samengesteld uit de eigen bibliotheek met ruim 10.000 wereldberoemde cartoons van 500 bekende cartoonfiguren uit de studio's van Hanna-Barbera, Warner Bros. alsmede uit de Cartoon Network Studio zelf.

Daarnaast heeft Cartoon Network een interactieve website die dagelijks honderdduizenden bezoekers trekt. www.cartoonnetwork.nl staat boordevol informatie over de cartoons, de cartoonsterren en de tv-programma's. Verder zijn er tal van foto's, geluidsfragmenten en films te zien van bijna alle cartoonhelden. De website van Cartoon Network onderscheidt zich door het grote aanbod aan (interactieve) spelletjes.


---

Voor informatie; Matthijs Spits tel. +31 (0)70-3244033 /

+31 (0)6 53277138 mailto:matthijs.spits@turner.com Voor het downloaden van beeldmateriaal bij de series kunt u inloggen op: http://www.europe.turnerinfo.com