Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 22 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 19 juli 2005 C057

Vierhonderd woningen voor centrale zone Hatert

Woningcorporaties Portaal en Talis en de gemeente slaan de handen ineen voor het realiseren van 400 woningen in Hatert. Daarvan zijn er 110 in de goedkopere huur- en koopsector. Het college is vandaag akkoord gegaan met de realisatieovereenkomst die alle partijen bindt om dit mogelijk te maken. Daarmee is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van Hatert tot een wijk met een gedifferentieerd woningaanbod waardoor de doorstroming in de wijk wordt bevorderd. Ook wordt hiermee het aanbod van zorgfuncties in Hatert uitgebreid.

De realisatieovereenkomst heeft betrekking op locaties die centraal in Hatert liggen op en nabij het zogenoemde circusterrein (Thorbeckestraat/ Cort van der Lindenstraat). Doel hiervan is om een een bouwplan te ontwikkelen van een hoge stedelijke kwaliteit met een groene uitstraling en diverse woningtypen. Alle partijen zijn het eens met het 'voorlopig stedenbouwkundig ontwerp beeldkwaliteitplan Hatert' dat ontworpen is door het bureau Khandekar. Dit dient als grondlegger voor de overeenkomst. Hierin zijn de ideeën per locatie aangegeven. Het gaat daarbij om bebouwing variërend van grondgebonden woningen tot hoogbouw met veel groen in de omgeving.

Als eerste zal de locatie aan de Cort van der Lindenstraat worden aangepakt. Hier komen ongeveer 96 appartementen verdeeld over 6 appartementblokken. Talis hoopt 2006 te starten met de bouw. Op het circusterein aan de Thorbeckestraat worden door Portaal en Talis zowel appartementen als grondgebonden woningen gerealiseerd. In het centrale hart komen woningen, zorgfuncties en ondersteunende functies voor ouderen en een centraal plein. De gemeente zal het gebied dat ligt tussen de nieuwbouw bij het winkelcentrum en het wijkcentrum ontwikkelen tot een wijkpark. Dit zal in 2006 samen met bewoners worden ontworpen.

Voordat de ondertekening van de realisatieovereenkomst door alle partijen plaats kan vinden, zal de gemeenteraad hiermee akkoord moeten gaan. De behandeling hiervan vindt plaats in de raad van september 2005.

Wijkvisie Hatert
In 2002 is de Wijkvisie 'Hatert onder de pannen' vastgesteld die na intensief overleg met wijkbewoners, corporaties en instellingen tot stand is gekomen. Een van de belangrijkste onderdelen van de wijkvisie was het realiseren van een divers woningaanbod. De realisatieovereenkomst is hiervan een tastbaar bewijs.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hugo Maassen, doorkiesnummer (024) 329 2380