Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


20 juli 2005


's-Heereberg - Vrouw rijdt toch na rijverbod

Afgelopen nacht (20/7) bleek bij een controle op de Kerstraat dat een 50 jarige automobiliste uit Westervoort onder invloed van alcohol was. Zij moest mee naar een politiebureau voor een ademanalyse. Op het politiebureau weigerde zij alle medewerking en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg zij een rijverbod. Ondanks dit rijverbod stapte ze toch weer in haar auto en reed ze weg. Hierop werd de vrouw aangehouden. Bij de aanhouding verzette zij zich hevig en beledigde de agenten. De Westervoortse werd in verzekering gesteld.


Winterswijk - Onderzoek na ongeval wielrenners


De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij zondagmiddag (17/7) twee wielrenners gewond raakten. De twee fietsten tussen 14.00 en 15.00 uur met een ploeg van 13 wielrenners over het fietspad Waliensestraat/Meddoseweg. In een bocht bij de afslag Walienseweg stonden een oudere man en een vrouw op het fietspad. De man gaf, volgens de aangifte, één van de wielrenners een duw. Hierdoor viel de wielrenner, een tweede wielrenner viel over hem heen. De wielrenners raakten gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De eerste wielrenner had gebroken ribben, de ander een gebroken sleutelbeen, schaafwonden over het gehele lichaam en een gedeeltelijk afgescheurd oor. De politie is op zoek naar de oudere man en/of getuigen die het ongeval gezien hebben. Zij kunnen bellen naar het politieteam Winterswijk via telefoonnummer 0900 8844.


Lichtenvoorde - Baldadige jeugd


Agenten hebben dinsdagmiddag vier jongeren, 15 en 16 jaar, uit Lichtenvoorde aangehouden wegens baldadigheid en vernieling. Het viertal werd door de eigenaar van een perceel maïs aan de Martin Leliveltstraat betrapt, terwijl zij maïs aan het vernielen waren. De man had net aangifte gedaan bij de politie van vernieling van ongeveer 3000 m2. Toen hij daarna langs het perceel reed, zag hij de jongeren maïs omver trappen. Agenten hebben de vier hierop aangehouden. Zij zullen, met toestemming van de ouders, doorverwezen worden naar een jeugd preventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden. Verder moeten zij de schade betalen aan de eigenaar. De politie gaat er vanuit dat het hier om een kwajongensstreek gaat en dat de jongens niet verantwoordelijk zijn voor de vernielingen van de 3000 m2 maïs.


Doetinchem - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (20/7) bij een controle op de Terborgseweg een 40 jarige automobilist uit 's-Heerenberg betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,9 prom. De man kreeg een boete.


Lichtenvoorde - Dure rookwaar


Een 34-jarige Aaltense werd dinsdagmiddag betrapt in een supermarkt aan de Koemstraat. Zij had shag en sigaretten ter waarde van E 30,50 in haar tas gestopt. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De vrouw kreeg een boete van E 125,-.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --