Politie Zeeland


---

Z-4065-2005 Aanrijding in Heikant
Op de kruising Nieuwe Ellestraat / Vylainlaan vond dinsdag om 23.20 uur een aanrijding plaats.
Een 60-jarige automobilist uit Sint Niklaas reed over de Nieuwe Ellestraat in de richting van Heikant. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een van links komende 24-jarige man uit Stekene. Bij een blaastest bleek de bestuurder uit Stekene meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Allebei de auto's raakten zwaar beschadigd.

O-4066-2005 Vernieling aan auto
In de nacht van dinsdag op woensdag werden aan een auto, die geparkeerd stond in de Wilsonstraat in Goes, vernielingen gepleegd.
Allevier de banden stonden plat en de spiegels werden afgebroken. Het schadebedrag is niet bekend.

O-4067-2005 Inbraak in Kamperland
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een sportcentrum op de Campensweg in Kamperland.
De toegang werd geforceerd, waardoor veel schade ontstond. Uit het bedrijf werden enkele portofoons weggenomen, die echter later in de omgeving werden teruggevonden. Verder wordt uit het pand niets vermist.

W-4068-2005 Aanhoudingen in Middelburg
Op de Pottenbakkerssingel werden dinsdag om 20.40 uur twee Middelburgers van 18 en 15 jaar aangehouden.
Zij hadden geprobeerd bij de bewoners van een woning aan de Molenberg in Middelburg geld te krijgen, zogenaamd voor een goed doel. De bewoner waarschuwde de politie waarna de twee werden aangehouden. De 18-jarige is in verzekering gesteld, de 15-jarige is doorverwezen naar HALT.

O-4069-2005 Kampvuur
Op het Banjaardstrand in Kamperland werden woensdag omstreeks 03.30 dertien jongeren, jongens en meisjes in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, afkomstig uit de omgevingen van Utrecht en Rotterdam, aangehouden omdat zij met houten vlonders een kampvuur hadden gemaakt.
Enkelen zijn doorverwezen naar HALT, ze zijn allen na verhoor weer in vrijheid gesteld. De waarde van de vlonders is niet bekend.

W-4070-2005 Woninginbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning op de Segeerssingel in Middelburg.
Uit de woning werden een gsm en een tas met persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's weggenomen.

W-4071-2005 Diefstal gsm
Een 28-jarige Vlissinger werd woensdag tussen 03.00 en 04.00 uur in de Bonedijkestraat in zijn woonplaats beroofd van zijn gsm.
Hij stond in de Bonedijkestraat en had om zijn hals aan een koord zijn gsm. De telefoon werd door een onbekende man van zijn nek gepakt. De onbekende liep daarna met de telefoon weg. De waarde van de gsm bedraagt meer dan honderdvijftig euro.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland