Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


20 juli 2005


't Harde - Drie boetes voor bromfietser

Voor een 16-jarige bromfietser uit 't Harde werd dinsdag (19-07) wel een erg dure dag.
Hij werd rond 17.55 uur door de politie gecontroleerd op het landgoed Zwaluwenburg. Naast een reeds toegezegde boete voor het rijden in het betreffende bosgebied, kreeg hij eveneens een boete voor het ontbreken van een helm en bromfietscertificaat.


Hattemerbroek - Boete voor motorcrossers


De politie heeft op dinsdag (19-07) twee mannen uit Zwolle (17 en 29 jaar) een boete gegeven voor het illegaal crossen met een motor in de omgeving van de Hanesteenseweg.
In eerste instantie gingen ze er vandoor toen de politie verscheen, maar even later werden ze door diezelfde agenten aangetroffen tussen de struiken aan de Keizerweg en kregen ze alsnog een bekeuring.


Oldebroek - Verkeersongeval

Op woensdag (20-07) vond er rond 05.20 uur een verkeersongeval plaats op de Boven-heigraaf. Twee auto's, bestuurd door Oldebroekers van 23 en 28 jaar, reden door onbekende oorzaak frontaal op elkaar. Beide mannen werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat er bij de 23-jarige man vermoedelijk sprake was van alcoholgebruik, werd er in het ziekenhuis bloed afgenomen voor een bloedproef. Zijn passgier kwam er met de schrik van af.


Ermelo - Automobilisten onder invloed van drank en drugs
Een 46-jarige automobilist uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole alcohol te hebben genuttigd. De controle vond plaats op dinsdag (19-07) rond 12.45 uur op de Buitenbrinkweg.
Omdat de man naast de alcohol ook drugs had gebruikt werd er een urinetest gedaan door een arts. De uitslag daarvan was zodanig dat hij een rijverbod van 8 uur kreeg alsmede een boete.


Een 31-jarige automobilist uit Ermelo werd gecontroleerd op woensdag (20-07) rond 01.40 uur op de Berkenlaan en blies een promillage van 0,85. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Harderwijk - Uil veroorzaakt ongeval

Een 19-jarige automobilist uit Oldebroek werd op dinsdag (19-07) rond 20.25 uur op de A28 verrast door een overvliegende uil en verloor daardoor de macht over het stuur. De auto kwam met het linker voorwiel in de linkerberm, raakt de vangrail en sloeg over de kop.
De bestuurder en zijn passagiere bleven ongedeerd, de auto was echter total loss en moest worden weggesleept.


Harderwijk - Drankrijder betrapt

Een 26-jarige automobilist uit Harderwijk blies bij een politiecontrole een promillage van 0,69. De controle vond plaats op woensdag (20-07) rond 02.35 uur op de Provincialeweg S7. Hij kreeg daarvoor een rijverbod van 2 uur opgelegd en een boete uitgelegd.


Vierhouten - Fietser gewond

Een 75-jarige automobiliste uit Den Bosch werd onprettig verrast op haar verjaardag. Ze wilde op dinsdag (19-07) rond 12.00 uur op de Elspeterbosweg een 49-jarige fietser uit Elspeet inhalen en hield daarbij vermoedelijk niet voldoende afstand. De fietser verloor daardoor zijn evenwicht en kwam ten val in de berm. De man werd met rugklachten en enkele schaafwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --