Ingezonden persbericht


Avaya IP Office basis voor naadloze communicatie tijdens FIFA World Youth Championship 2005

FIFA zeer tevreden over kostenbesparende en gebruiksvriendelijke Avaya-oplossing

TER PUBLICATIE: 20 juli 2005

Nieuwegein - Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatieapplicaties, -netwerken en -diensten aan de zakelijke markt, stichting NeXXt 2005 en FIFA kijken terug op een succesvol verlopen FIFA WK voetbal tot 20 jaar. Het lokale organisatiecomité stichting NeXXt 2005 en FIFA zijn zeer tevreden over de samenwerking met Avaya en de geleverde IP-oplossingen. In samenwerking met partner K3XS rustte Avaya zes Nederlandse voetbalstadions uit met een IP-netwerk (Internet Protocol). Alle 60 NeXXt 2005-werkplekken in de zes stadions en het hoofdkantoor beschikten over de geavanceerde Office IP Office-oplossing, waarmee medewerkers onderling kosteloos konden communiceren. Avaya is sinds 2001 FIFA-partner en Official Convergence Communication Provider voor de FIFA 2006 World Cup(TM), volgend jaar in Duitsland.

Harry Been, directeur van stichting NeXXt 2005, over het FIFA WK voetbal tot 20 jaar: "Naast sponsor is Avaya ook leverancier van communicatieoplossingen op basis van IP voor internationale toernooien. Een rol die het bedrijf prima heeft ingevuld. Avaya leverde haar producten en verzorgde het volledige projectmanagement, de implementatie van de oplossingen en ondersteunende dienstverlening op het gebied van hardware. Bereikbaarheid en naadloze communicatie zijn voor en tijdens een toernooi als dit essentieel. Ze vormen de randvoorwaarden voor succes. Avaya en K3XS hebben een infrastructuur opgeleverd die ons in staat stelde snel en storingsvrij onderling te communiceren."

Ook K3XS is zeer te spreken over de kwaliteit van de geleverde Avaya IP-oplossingen en de projectbegeleiding. Rob Venema, IT-Manager K3XS: "De Avaya-producten hebben hun waarde tijdens dit toernooi absoluut bewezen. Het zijn krachtige IP-oplossingen met een enorm brede functionaliteit. Ook de samenwerking met Avaya verliep zeer prettig. Voor dit toernooi hebben we overigens nog niet alle mogelijkheden van de IP-producten benut, maar voor een eventueel volgend project zullen we absoluut weer voor Avaya kiezen."

Avaya zal voor het WK Voetbal 2006, dat volgend jaar in Duitsland plaatsvindt, een IP-netwerk inrichten voor alle stadions. Daarnaast is het bedrijf verantwoordelijk voor de communicatievoorzieningen in de perscentra. Uiteindelijk zal het door Avaya geleverde en geïnstalleerde IP-netwerk het grootste zijn dat ooit is aangelegd voor een sportevenement. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang. Onlangs is de Confederations Cup gespeeld in twee stadions (Frankfurt en Leipzig) die al waren ingericht met Avaya-apparatuur.

Over Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van alle mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht