Gemeente Amsterdam

Geen concrete aanwijzing dreiging Sail

20 juli 2005
---
webmaster

De Telegraaf meldt vanochtend (woensdag 20 juli) dat er een dreiging zou bestaan ten aanzien van het Sail-evenement half augustus in Amsterdam. In reactie hierop laat de driehoek van Amsterdam (gemeente, justitie en politie) weten dat er op dit moment geen enkele concrete aanwijzing bestaat die erop duidt dat er tijdens Sail iets staat te gebeuren.

Sail Amsterdam 2005 is, zoals te doen gebruikelijk bij grote evenementen in Amsterdam, zorgvuldig voorbereid. De voorbereidingen vinden plaats in het zogenaamde vijfhoeksverband: gemeente, justitie, politie, brandweer en de GHOR (geneeskundige hulpverleningsregio) in nauw overleg met de Stichting Sail. Over de aard van de veiligheidsmaatregelen worden, zoals te doen gebruikelijk, geen mededelingen gedaan.

Uiteraard houden de autoriteiten de ontwikkelingen in de wereld nauwlettend in de gaten. Regelmatig worden er dreigingsanalyses gemaakt, maar die hebben tot op heden niet geleid tot een concrete aanwijzing voor een dreiging ten aanzien van Sail.

Het motto van Sail Amsterdam 2005 is `Enjoy a world of Friendships', waarmee de organisatie tot uitdrukking brengt dat het evenement een toonbeeld moet zijn van internationale verbroedering van culturen, jongeren en bevolkingsgroepen van over de hele wereld.