Ingezonden persbericht


Sterk verband tussen financiële resultaten en inzet IT

Juniper Networks onderscheidt dynamische leiders op basis van onderzoek

Schiphol-Rijk, 20 juli 2005 - Onderzoek in opdracht van Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) wijst uit dat er een sterk verband is tussen de financiële resultaten van een bedrijf en het gebruik van informatietechnologie (IT). Het onderzoek richtte zich op 560 ondernemingen in Noord-Amerika, Europa en Azië met een omzet van meer dan $ 100 miljoen. Een belangrijke conclusie is dat de ondernemingen die de beste financiële resultaten behalen, ook veel belang hechten aan technologie en als eerste nieuwe technologieën inzetten. Dit gaat op voor alle ondernemingen, ongeacht de omvang, de geografische ligging of de sector. Juniper gebruikt voor dergelijke bedrijven de omschrijving 'dynamische leiders'.

Zo'n 25% van de onderzochte bedrijven zijn dynamische leiders. Hun respons in het onderzoek vertoont een consistent patroon: ze zien IT als een 'business enabler' en een strategische asset die ze helpt om de concurrentie aan te gaan met andere bedrijven. Gemiddeld is de omzet van de dynamische leiders 30% hoger dan die van andere ondernemingen.

"Met luxe hotelkamers, de nieuwste games, topamusement en uitstekende restaurants bieden we onze gasten hoogwaardige kwaliteit", zegt Laura Fucci, Vice-President en CTO van casino- en hotelonderneming MGM Mirage, één van de dynamische leiders. "Om ervan verzekerd te zijn dat onze klanten de best mogelijke ontvangst krijgen, moet ons netwerk altijd beschikbaar zijn om services te kunnen leveren, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Met een robuuste, veerkrachtige netwerkinfrastructuur kunnen we ervoor zorgen dat de klanttevredenheid optimaal is."

Het onderzoek bewijst de ROI van IT-bestedingen. "Is het de IT die zorgt voor het financiële succes van een onderneming, of investeren succesvolle ondernemingen meer in IT? Deze vraag houdt de industrie al jarenlang bezig", zegt Kim Perdikou, Associate General Manager van het Infrastructure Business Team van Juniper Networks. "Dit onderzoek laat zien dat succesvolle, snelgroeiende ondernemingen IT absoluut van strategisch belang vinden voor hun activiteiten en dat dit ook terug te zien is in hun investeringen. Met andere woorden, het is een effect dat zichzelf versterkt: strategische investeringen in IT helpen om de productiviteit te verhogen en groei mogelijk te maken. Die groei stimuleert weer extra investeringen in technologie, en zo gaat het verder."

Op basis van de onderzoeksresultaten heeft Juniper Networks een uitgebreid profiel van dynamische leiders opgesteld.


* Technologie raakt de kern van hun activiteiten: ze vinden dat hun organisaties in hoge mate afhankelijk zijn van real-time transacties en geautomatiseerde processen. Daarom zijn de eisen die ze aan IT-prestaties stellen, zeer hoog. De waarschijnlijkheid dat ze niet accepteren dat technologische middelen langer dan 30 minuten uitvallen, is 30% groter dan bij andere bedrijven.


* Dynamische leiders concentreren zich op een hoge productiviteit en operationele efficiëntie en zetten technologie strategisch in om dit te bereiken. De waarschijnlijkheid dat ze mobiele medewerkers inzetten, is 30% groter dan bij andere bedrijven. Bij de aanschaf van IT-middelen gaan ze eerder uit van productiviteitsverhoging dan van kostenbesparingen.


* Gemiddeld hebben dynamische leiders meer IT-projecten lopen dan de andere onderzochte bedrijven, en gaan ze veel sneller over op de inzet van nieuwere technologieën. Wat betreft netwerkgebruik is de kans 40% groter dan bij andere bedrijven dat ze draadloze lokale netwerken hebben, en is de kans 50% groter dat ze IP virtual private networks (VPN's) inzetten voor hun wide area network (WAN). De kans is 40% groter dat ze MPLS-technologie gebruiken in de kern van hun netwerk, in combinatie met het beheer van quality of service-verkeer (QoS), waaruit valt af te leiden dat ze streven naar de inzet van één IP-netwerk voor spraak- en dataverkeer.


* Dynamische leiders kiezen een strategische en toch dynamische benadering van planning en de aanschaf van IT-middelen. De kans is bijvoorbeeld 30% groter dat ze in één keer een complete beveiligingsstrategie implementeren in plaats van dat ze hiervoor stukje bij beetje een benadering ontwikkelen. Toch veranderen de activiteiten van dynamische leiders 50% meer dan bij andere bedrijven, ook op het vlak van uitbreiding, fusies en overnames, en moeten plannen hier altijd ruimte voor laten.


* Dynamische leiders lopen voorop met de inzet van technologie om aan compliance-vereisten te voldoen: 35% van de dynamische leiders investeert meer dan gewone bedrijven in documentbeheersystemen, en 36% meer in SAN's op basis van glasvezel. Het door TNS uitgevoerde onderzoek was gericht op de manier waarop beslissingnemers in de IT gebruikmaken van en denken over technologie voor bedrijven. Op basis hiervan werden de beslissingnemers in groepen verdeeld. Deze groepen werden vervolgens afgezet tegen bedrijfs- en financiële gegevens.

# # #

Over TNS
Marktinformatiegroep TNS is één van de grootste onderzoeksbureaus wereldwijd en toonaangevend op het vlak van sociale en politieke enquêtes. Ook is het bureau een belangrijke leverancier van services op het gebied van consumentenpanels, kijkcijfermetingen en media-intelligentie. TNS beschikt over een wereldwijd netwerk verspreid over 70 landen en telt meer dan 13.000 medewerkers. De organisatie biedt marktinformatie en metingen, en analyseert en interpreteert deze voor lokale en multinationale ondernemingen. TNS combineert gespecialiseerde kennis van sectoren met expertise op het gebied van productontwikkeling, motivatieonderzoek, merk- en reclameonderzoek en stakeholder management om klanten actuele en consistente informatie te bieden. Het bedrijf ontwikkelt nieuwe denkwijzen om klanten aan concurrentievoordeel te helpen.