PERSBERICHT - 2005-07-20

Svetlana Rashkov: 'Toeristen wisten ons al in de opstartfase te vinden'

Nieuw verkeersbureau zet Bulgarije op de kaart

Bulgarije heeft in Europa haar allereerste verkeersbureau geopend. Het is gevestigd in Rotterdam, werkt voor Nederland en België, en wordt bemand door de Bulgaarse Svetlana Rashkov. Het Bulgaars Verkeersbureau is een centraal informatiepunt waar alles te vinden is op het gebied van toerisme, recreatie en cultuur in Bulgarije. Met de komst van het bureau wordt ingehaakt op de explosief groeiende toeristenstroom naar het land.

'Aangezien Bulgarije steeds populairder wordt als vakantiebestemming werd het de hoogste tijd voor een verkeersbureau', aldus Svetlana Rashkov. Volgens de officiële cijfers is de afgelopen vier maanden het aantal Nederlandse toeristen naar Bulgarije verdubbeld. Zeker nu het land in 2007 toetreedt tot de EU worden de mogelijkheden alleen maar diverser. De behoefte aan goede informatie in het Nederlands wordt derhalve steeds groter.

Feestelijk
De opening van het Verkeersbureau werd dan ook feestelijk gevierd. Zo was er heerlijke Bulgaarse wijn en speelde een violist meeslepende Bulgaarse melodieën. De ambassadeur van Bulgarije in Nederland was aanwezig om de opening officieel te bezegelen met een toespraak.

Svetlana Rashkov, die al geruime tijd in Nederland woont, is blij met het bureau. "Bulgarije is een fantastische vakantiebestemming en ik ben blij dat steeds meer Nederlanders daarvan gaan genieten. We helpen ze graag bij het ontdekken van ons land".

Svetlana en haar assistente hebben het ook in de aanloopfase al erg druk gehad. Niet alleen met het leggen van vele contacten binnen de branche en met de pers, maar ook met toeristen, die er al snel lucht van hadden gekregen dat het bureau er was.

Mooie website
Bovendien moest een website worden gemaakt, waaraan ook heel veel tijd moest worden besteed. "Wij wilden voor Bulgarije een hele mooie website maken, niet alleen voor wat betreft de inhoud maar ook qua vormgeving. Ik ben er echt heel trots op, dat we daarin zo geweldig goed zijn geslaagd", zegt Svetlana.

Het Bulgaars verkeersbureau informeert vanzelsfprekend op vele manieren de consument over Bulgarije. Zo is er naast de zeer professioneel ogende internetsite (www.bulgaarsverkeersbureau.nl) met allerhande informatie ook gelegenheid tot bezoek, een faciliteit die veel andere verkeersbureau node missen.

Het bureau is gevestigd in Rotterdam en voorziet zowel Nederland als België van informatie.

INFORMATIE Bulgaars Verkeersbureau
Provenierssingel 71b
3033 EH Rotterdam
contactpersoon: Svetlana Rashkov
Tel.: 010 243 93 67
www.bulgaarsverkeersbureau.nl