Gemeente Weert

| | | |

Persbericht 20 juli 2005

Nieuwe coÖrdinator natuur- en milieucentrum weert

Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man heeft vanaf 1 september a.s. een nieuwe coördinator. Het is de heer Bèr Peeters die de huidige coördinator Theo van den Berkmortel opvolgt. De heer Van den Berkmortel verlaat het centrum komend najaar.

De heer Peeters is 60 jaar en goed thuis in de wereld van educatie, natuur en milieu. Hij was 30 jaar werkzaam als docent aardrijkskunde op het Bisschoppelijk College in Weert en zet zich al 20 jaar in voor het Instituut voor Natuurbeschermings-Educatie (IVN). Zo begeleidt hij als docent sinds 2 jaar het succesvolle onderwijsproject 'De IJzeren Man'. Dit is een samenwerkingsverband tussen het Bisschoppelijk College en het NMC in het kader van 'Samen Actief'. In dit project zijn leerlingen van de gymnasium-brugklassen vanuit het centrum actief in het natuurgebied 'De IJzeren Man'. Zij bestuderen en exploreren De IJzeren Man op het gebied van aardrijkskunde en biologie.

Voor het IVN heeft de heer Peeters veel lezingen en excursies verzorgd. Tevens levert hij al jaren een bijdrage aan de IVN-opleiding tot natuurgids en natuurouder. Hij beschikt over een schat aan kennis over het ontstaan van het landschap van Weert en omgeving.

De heer Peeters heeft hij vanuit zijn functie als coördinator/ teamleider van de brugklassen uitstekende contacten met de basis- en middelbare scholen in Weert en omgeving, een belangrijke doelgroep van het NMC.

De Stichting NME, Natuurmonumenten en de gemeente Weert zijn zeer verheugd met de komst van de heer Peeters. Zij vertrouwen erop dat hiermee de kwaliteit van de natuur- en milieueducatie in het NMC is veiliggesteld, een belangrijk doel uit het 'Plan van Aanpak Toekomst NMC De IJzeren Man' dat de drie partijen recent hebben gepresenteerd.

2005.123 JN

---- --