20.07.2005 / 15:10 / Rubriek: Overig / Organisatie: Het expertise centrum

Drs. L.J.E. Smits
Directeur
Postbus 18607
2502 EP DEN HAAG

Den Haag, 20 juli 2005

PERSBERICHT

'Van Veen naar HEC'

dr. J. M. (Johannes) van Veen is met ingang van heden in dienst getreden bij Het Expertise Centrum (HEC), consultants voor ICT en bestuur in de publieke sector, in Den Haag.

Van Veen was werkzaam bij de Vereniging van Nederlandse Gemeente (VNG). Hier vervulde hij de functie hoofd van het taakveld Informatiebeleid. Eerder was hij waarnemend hoofd van de afdeling Informatiebeleid, Beleidanalyse en Automatisering ook bij de VNG. De heer Van Veen was lid van diverse stuurgroepen waaronder die gericht op de invoering van het Burger Service Nummer (BSN) , Stroomlijning Basisgegevens en DigiD. Hij is ook secretaris van het bestuur van de stichting GemLease. Hij diverse publicaties op zijn naam staan op het gebied van de overheidsinformatie voorziening. Hij promoveerde op een onderzoek naar de toepassing van elektronische post in kantoor organisaties. Bij HEC wordt hij verantwoordelijk voor de onderwijsactiviteiten van HEC.

Het Expertise Centrum is een onafhankelijke stichting met 50 adviseurs gericht op de publieke sector. HEC is gespecialiseerd in vraagstukken van bestuur en ICT. HEC geeft contra-expertises en adviezen over ICT-organisaties en -projecten. Ook stelt het interim- en projectmanagers ter beschikking en voorziet het in gespecialiseerde trainingen voor geselecteerde cliƫntengroepen.

EINDE PERSBERICHT