Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 20 juli

Alkmaar 20-07-2005 - 15.00 uur

Zes mannen aangehouden bij aflevering drugs

Den Helder, dinsdag 19 juli 2005.

Vanmorgen zijn zes mannen aangehouden die worden verdacht van de overdracht van harddrugs. Een 40-jarige man uit Den Burg is in de ochtend met de veerboot naar Den Helder gevaren en wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een transactie van drugs. De recherche beschikte over informatie en besloot tot een gecontroleerde aflevering van de drugs. Daarbij hebben de recherche en de agenten van zowel Den Helder als Texel intensief samengewerkt.

De verdachte werd na de transactie van de drugs in Den Helder op de boot terug naar Texel aangehouden. De Texelaar droeg drie gram heroïne bij zich. De vijf andere verdachten, een 55 jarige man uit Den Helder, een 28-jarige man uit Den Helder, een 46-jarige man uit Beekbergen, een 22-jarige man uit Pijnacker en een 29-jarige man uit Den Helder, zijn vlak na de overdracht van de drugs aangehouden.. Er wordt verder onderzoek verricht door de recherche.

Hennepkwekerij ontmanteld

Alkmaar, dinsdag 19 juli 2005.

Omstreeks 11.30 uur is op de Marsdiepstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De bovenverdieping was geheel ingericht als hennepplantage. Een deel van de teelt was reeds gerooid. Er stonden nog bijna 350 planten. Die zijn alleen in beslag genomen en worden vernietigd. Ook de bijbehorende apparatuur zoals 32 assimilatielampen, 3 koolstoffilters, 4 tijdklokken, 2 waterpompen en een grote hoeveelheid bloembakken is in beslag genomen.

Er werd tevens illegaal stroom afgetapt. De eigenaar wacht een proces-verbaal.

Illegale vreemdeling aangehouden

Alkmaar, dinsdag 19 juli 2005.

Bij een algemene verkeerscontrole op de Helderseweg is omstreeks 14.00 uur een 28-jarige man uit Polen aangehouden. Hij bleek illegaal in Nederland te verblijven.

De Rijp, dinsdag 19 juli 2005.

Bij een bedrijf aan het Zuideinde is in de middag een controle van de Vreemdelingendienst gehouden. Daarbij is 1 vrouw aangehouden omdat zij illegaal in Nederland verblijft. Zij zal zo spoedig mogelijk worden uitgezet.

Insluiper in woning

Schoorl, dinsdag 19 juli 2005.

Tussen 14.00 en 14.30 uur is een insluiper binnen geweest bij een woning aan de Bickerslaan terwijl de bewoners in de achtertuin waren. De man kwam binnen via een schuifpui en heeft de hele woning doorzocht. Er zijn verschillende spullen ontvreemd zoals horloges en sieraden.

Aanrijding tussen bromfiets en auto

Den Helder, dinsdag 19 juli 2005.

Een 17-jarige man uit Den Dolder is licht gewond geraakt toen hij in botsing raakte met een auto. De man reed over de Fazantenlaan en kwam uit de richting van de Patrijzenstraat. Op de kruising met de Schootenweg en Kievitstraat verleende de bromfietser geen voorrang aan de voor hem van links komende automobilist. Hij viel en had schaafwonden op zijn arm. De automobilist, een 47-jarige man uit Duitsland, liep geen verwondingen op.

Verkeerscontroles

Alkmaar, dinsdag 19 juli 2005.

In de middag zijn bij een verkeerscontrole op de Helderseweg 8 personen bekeurd. Een persoon kreeg een bon omdat hij door rood licht reed. De 7 anderen werden bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel.

Heerhugowaard/Alkmaar, dinsdag 19 juli 2005.

Op de Provinciale en Nollenweg in Alkmaar en de Westerweg in Heerhugowaard is de gehele middag en avond een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 15 bekeuringen geschreven. Onder andere wegens het niet dragen van de verplichte autogordel, het niet hebben van een bromfietscertificaat, en te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 179 km/u waar 80 km/u op de Provinciale weg is toegestaan. Deze motorrijder, een 29-jarige man uit Beverwijk, mocht direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Alkmaar, dinsdag 19 juli 2005.

Op de Vondelstraat is in de middag een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 15 bonnen geschreven wegens te hard rijden, het niet dragen van de autogordel en rijden met te gladde banden. De hoogst gemeten snelheid was 62 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Hippolytushoef, dinsdag 19 juli 2005.

Bij een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg van 18.30 tot 21.30 uur reden 64 van de 660 passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Hoogkarspel/Bovenkarspel, dinsdag 19 juli 2005.

Op de Streekweg en Westerwijzend in Hoogkarspel en de Florasingels in Bovenkarspel is in de middag en avond een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 20 bekeuringen geschreven. Elf personen kregen een bon omdat ze te hard reden. Vier personen kregen een bon wegens een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets. Andere overtredingen waren het parkeren op de fietsstrook, het niet dragen van de helm en autogordel, het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en het rijden met een kapot remlicht.

Bromfietscontrole

Alkmaar, dinsdag 19 juli 2005.

Op het Molentochtpad is in de middag een controle gehouden, met name gericht op het rijden op de brommer op dit fietspad. Vier personen kregen een bekeuring.

Man aangehouden na poging steken

Alkmaar, dinsdag 19 juli 2005.

Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is omstreeks 21.00 uur aangehouden op de Friese Brug omdat hij ervan wordt verdacht iemand te willen steken met een mes. De betrokkene, een 26-jarige man uit Alkmaar, had een scheur in zijn broek als gevolg van deze steekpoging. De twee kennen elkaar. Het is nog niet duidelijk wat het exacte motief is geweest van deze aanval.

Controle waterverkeer

Enkhuizen, dinsdag 19 juli 2005.

Bij een controle van het waterverkeer in de omgeving van de Vestinggracht zijn 3 bonnen geschreven wegens te snel varen. Daarnaast zijn er 8 vissers gecontroleerd. Hun papieren waren in orde.

Rijbewijs kwijt

Alkmaar, dinsdag 19 juli 2005.

Een 25-jarige man uit Heerhugowaard is om 22.00 uur op de Ommering aangehouden omdat hij veel te hard reed (138 km/u waar 80 km/u is toegestaan). Ook had de man zijn rijbewijs niet bij zich. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden wegens vernielen woning

Den Helder, dinsdag 19 juli 2005.

Een 26-jarige man uit Den Helder is omstreeks 23.00 uur aangehouden omdat hij bezig was met het vernielen van een woning van een vrouw aan de Swalmstraat. Het is nog niet duidelijk waarom de man de spullen in de woning vernielde. Dit wordt onderzocht.

Man mishandeld bij poging beroving

Alkmaar, woensdag 20 juli 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag is rond 4.30 uur een 27-jarige man uit Alkmaar beroofd van haar tas. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling.Hij fietste over de Noorderkade in de richting van het centrum van Alkmaar. Tussen de Huiswaarder- en Tesselsebrug kwamen twee mannen op de fiets hem tegemoet. Zij stopten en de man kreeg van een van hen een slag op zijn hoofd met een hard voorwerp en hij werd naar de grond geduwd. De mannen hadden het gemunt op zijn portemonnee. De mannen gingen er vandoor richting Alkmaar-Noord. Doordat de man is geschopt en geslagen, liep hij verwondingen op aan hoofd en rug.
De verdachten zijn een negroïde man en een licht getinte man, de laatste vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. De politie verzoekt getuigen van deze mishandeling contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900 8844.

Beroving met geweld

Alkmaar, woensdag 20 juli 2005.

Om 5.30 uur is een 46-jarige man uit Alkmaar beroofd op het Heukelspad. Hij fietste tussen het Horizoncollege en het tunneltje onder de Huiswaarderweg toen voor hem de doorgang werd geblokkeerd door twee mannen op een fiets. De man werd op de grond gegooid en beroofd van zijn portemonnee.

Dronken achter het stuur

Enkhuizen, woensdag 20 juli 2005.

Een 56-jarige man uit Enkhuizen is omstreeks 1.00 uur aangehouden op de Kooizandweg omdat hij werd verdacht van het rijden met drank. De man reed een parkeerplaats op toen hij de politieauto zag rijden. De agenten reden echter achter hem aan en konden hem staande houden. Uit de blaastest bleek dat de man had bijna twee keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Henneprooidag in Hoorn een succes

Hoorn, dinsdag 19 juli 2005.

Dinsdag is er in samenwerking met de woningbouwvereniging en het energiebedrijf een henneprooidag gehouden binnen de gemeente Hoorn. In totaal zijn negen panden gecontroleerd. Bij vier panden werden hennepkwekerijen aangetroffen.

Bij een pand aan de Reaal was een hele bovenverdieping omgebouwd tot plantage. Hier werden 385 hennepplanten aangetroffen en de bijhorende apparatuur. Ook bleek er met de elektriciteitsmeter te zijn gerommeld. De stroomvoorziening is afgesloten en de meterkast is in beslag genomen.

Bij een pand aan de Rondeelstraat zijn in een slaapkamer 95 planten aangetroffen en direct in beslag genomen. Op het Oude Ambacht was de zolder als hennepplantage ingericht. Deze was op dit moment niet in gebruik. De apparatuur is wel in beslag genomen. Bij een woning aan de Florisstraat zijn op zolder 420 hennepplanten gevonden. Ook hier is de elektriciteit afgesloten omdat er met de meter was gerommeld.

Bij een woning aan de Venenlaan werd geen hennep aangetroffen, maar er bleek wel gerommeld te zijn met de meterkast. Daardoor was een gevaarlijke situatie ontstaan. De stroom en het gas zijn direct afgesloten. Een woning aan de Boedijnhof bleek te zijn onderverhuurd. Gedurende de dag zijn er twee mannen aangehouden. Een van hen wilde inbreken bij een van de woningen waar de politie geweest was. De man bleek cocaïne bij zich te hebben en werd aangehouden. Niet veel later kwam een man naar het bureau om het verhaal van de verdachte te verdedigen. Deze man bleek nog 33 dagen te moeten zitten. Ook hij is aangehouden.

Alle aangetroffen hennepplanten en bijbehorende apparatuur zoals assimiliatielampen, waterpompen en filters zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De eigenaren van de panden krijgen een proces-verbaal.

Auto gestolen

Medemblik, woensdag 20 juli 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Baljuwstraat een auto ontvreemd. Het gaat om een groen Volkswagen Caddy. Het voertuig werd nog dezelfde nacht door de politie aangetroffen op de kop van de afsluitdijk, aan de kant van Friesland. De auto was uitgebrand.

Heerhugowaard, woensdag 20 juli 2005.

Vanaf het Lindenboomplein is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto gestolen. Het gaat om een groen/blauwe Ford Escort met het kenteken GS-XL-04.

Ongeval met letsel

Den Helder, woensdag 20 juli 2005.

Omstreeks 11.00 uur is een 61-jarige vrouw uit Den Helder gewond geraakt toen zij op haar fiets reed en werd aangereden door een auto. De auto, bestuurd door een 66-jarige man uit Den Helder, reed over de Jan Verfailleweg. Hij verleende op het kruispunt met de Duinweg geen voorrang aan de voor hem van links komende vrouw op een snorfiets. De vrouw viel en raakte gewond aan haar hoofd. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Man aangehouden wegens mishandeling

Alkmaar, dinsdag 19 juli 2005.

Een 31-jarige man uit Alkmaar is omstreeks 21.30 uur aangehouden op verdenking van het bedreigen van een 39-jarige man uit Assendelft. De verdachte trok een mes bij een woning aan de Elgerweg. Ook wilde de man de woning niet verlaten terwijl hij daar zelf niet woont. Agenten gingen ter plaatse en hielden hem aan. De verdachte verzette zich en verwondde daarbij ook een van de agenten. Die heeft aangifte tegen de man gedaan. De man kreeg een proces-verbaal.