Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


20 juli 2005


APELDOORN - Beroving taxichauffeur mislukt


Een poging een 21-jarige Apeldoornse taxichauffeur te beroven is in de nacht van dinsdag op woensdag mislukt. De taxichauffeur werd woensdagmorgen vroeg rond 00.20 uur gebeld voor een taxirit en op De Sikkel kwam een donkergetinte man op hem af die om geld riep. De man maakte enkele slaande en stekende bewegingen met een voorwerp waarop de taxichauffeur een flinke kras in zijn zij opliep. De taxichauffeur zag kans te ontsnappen en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Aanrijding na zien politie


Een 19-jarige scooterbestuurder uit Apeldoorn veroorzaakte dinsdagavond (19/07) een aanrijding nadat hij op de vlucht ging voor de politie. De man reed in de binnenstad en zag daar een surveillerende motoragent. Aangezien hij zonder helm en met kapotte remmen op een onverzekerde scooter reed, zo verklaarde hij later, ging hij er vandoor in de hoop niet gecontroleerd te worden. Toen hij de spoorwegovergang Arnhemseweg- Laan van de Mensenrechten overstak ging het mis. Hij kon (dus) niet remmen voor een 66-jarige Apeldoornse automobilist en reed er met een snelheid van circa 60 km vol in de flank van de auto. De scooter raakte totaal vernield en de auto liep flinke schade op. Inmiddels was de motoragent gearriveerd en restte hem niets anders dan samen met een collega de ontstane aanrijding te behandelen. De jongeman is na verhoor op het politiebureau weer in vrijheid gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Een geconsulteerde arts vermoedde, dat de jongeman een hersenschudding heeft opgelopen door het ongeval


WENUM WIESEL - Fietser en hond gewond door aanrijding


Een 42-jarige fietser uit Hattem en een hond raakten dinsdagavond (19/07) op de Ramsbrugweg gewond doordat zij met elkaar in botsing kwamen. De man reed in een groep wielrenners toen rond 20.10 uur de hond vanaf het erf van een woning de weg oprende. De wielrenner sloeg over de kop en brak zijn sleutelbeen. Omdat hij een valhelm droeg liep hij geen verder letsel op. Ook de hond raakte gewond. De fiets van de wielrenner raakte totaal vernield. Na overleg met ambulancepersoneel wilde het slachtoffer zelf naar het ziekenhuis in Zwolle gaan.


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft dinsdagavond (19/07) op de Asselsestraat een 50-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 22.20 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,9. Dit leverde hem een rijverbod van drie uur op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


BEEKBERGEN - Dronken automobilist raakt van de weg


Een 40-jarige automobilist uit Zoetermeer raakte dinsdagavond (19/07) op de A28 van de weg en kwam tegen het talud tot stilstand. Een getuige zag de aanrijding en belde rond 21.30 uur de politie. De politie constateerde dat de man onder invloed van alcohol was en liet hem op het politiebureau blazen. Zijn alcoholpromillage bleek 2.0 te zijn. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakte proces-verbaal op. Een bergingsbedrijf sleepte zijn auto weg.


APELDOORN - 'Gestolen' auto weer terug


De 73-jarige eigenares van een auto die dinsdagmiddag bij de politie aangifte deed van diefstal van haar auto heeft haar eigendom weer terug. De vrouw parkeerde haar auto rond 09.30 uur in een parkeerhaven aan de Hoofdstraat. Bij terugkeer rond 11.00 uur was haar voertuig verdwenen. De vrouw deed aangifte bij de politie van diefstal. Surveillerende politiemensen troffen de auto later op de Hofstraat aan. Kennelijk had de vrouw zich in de locatie vergist.


APELDOORN - Winkeldief gepakt


Stadswachten hebben dinsdagmiddag, samen met de bedrijfsleider van een winkel, op de Hoofdstraat een 48-jarige winkeldief uit Vaassen aangehouden. De man nam rond 16.35 uur een paar sportschoenen met een waarde van bijna 25 euro mee. Toen de bedrijfsleider de winkeldief achterna ging kwamen er net een paar stadswachten aan en gedrieën hielden zij de man aan. De man bekende de diefstal en kreeg hiervoor een boete op het politiebureau.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --