Ingezonden persbericht


Software AG biedt real-time data replicatie oplossing voor Adabas klanten

Nieuwegein, 20 juli 2005 - Software AG kondigt de beschikbaarheid van de Event Replicator voor Adabas klanten aan. Dit stelt organisaties in staat om proactief en real-time gegevensveranderingen in Adabas naar andere systemen waaronder Adabas, DB2, Oracle, SQL Server en Sybase, maar ook XML toestellen en applicaties door te sturen. Dit resulteert in beter gebruik van bestaande systemen, kostenbesparing, beter risicomanagement en hoogstaande klantenservice. Dit leidt ook tot betere bedrijfsbeslissingen die gebaseerd zijn op de nieuwste informatie.

De Event Replicator repliceert automatisch alle gegevenswijzigingen in Adabas en zorgt ervoor dat enkel de aangepaste data naar de systemen wordt doorgestuurd. De data wordt aangepast naar het juiste formaat van elke systeem. Op die manier zijn er geen wijzigingen aan de applicatie infrastructuur nodig.

Door veranderingen door te sturen naar verschillende fysieke locaties, databases of applicaties, synchroniseert de Event Replicator alle gegevenswijzigingen in alle bedrijfssystemen. Deze mogelijkheid kan doorslaggevend zijn om aan de real-time eisen van klanten te voldoen. Bijvoorbeeld in geval van vertraging of annulering kan een grote luchtvaartmaatschappij garanderen dat de planning van de bemanning continu aangepast wordt aan beschikbaarheid van materialen.

De unieke toegangsmethode tot Adabas data stelt de Event Replicator in staat om aan real-time replicatie te doen zonder afbreuk te doen aan de prestaties van het Adabas productiesysteem.

De Universiteit van Boston beschermt haar on-line responstijd voor degree audits en zorgt er tegelijkertijd voor dat iedere student toegang heeft tot de meest recente degree audit rapporten. De Event Replicator geeft aan welke studentenrecords voortdurend veranderen. Dat stelt de Universiteit van Boston in staat om nieuwe audits voor die studenten te maken via een proces op achtergrond. De meeste studenten krijgen dan reeds opgemaakt audit rapport te lezen. Voor nieuwe verzoeken voor aanpassingen, zal het systeem een nieuw real-time audit aanmaken.

"Zo kunnen we profiteren van real-time audits, snellere responstijden en maximale concurrentie met minimale processing", aldus Maxine Howe, Director Application Services aan de Universiteit van Boston.

"In vergelijking met een aanpak in-house of van een derde partij, vormt de Event Replicator de snelste en meest efficiënte Adabas oplossing die beschikbaar is", zegt Joe Genry, vice-president van Enterprise Transaction Systems voor Software AG. "We hoeven nu niet meer door een grote hoeveelheid data te zoeken om enkel de relevante informatie te repliceren."

Gerepliceerde kopieën van Adabas zijn op een afstand te onderhouden met de gebruikelijke Adabas Tools. Daarnaast is de gehele stroom van replica's te allen tijde te herstellen. De Event Replicator for Adabas op het IBM mainframe is nu beschikbaar. Andere versies van de Event Replicator zullen begin volgend jaar gereed zijn.

Over Software AG
Software AG realiseert een real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie door bestaande informatiesystemen en informatiebronnen te integreren. Bovendien moderniseert Software AG mainframe- en open -systemen. De oplossingenportfolio van Software AG is gebouwd rond productfamilies Adabas, Natural, EntireX en Tamino. In totaal werken er 2.500 mensen bij Software AG die bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten ondersteunen. Software AG heeft verkoopvestigingen in 59 landen. Het bedrijf heeft vijf research & development-laboratoria in drie continenten. Software AG is de grootste Europese leverancier van systeemsoftware.

Software AG is opgericht in 1969. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstadt, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2004 boekte Software AG een omzet van 411 miljoen Euro. Meer informatie over Software AG treft u aan op www.softwareag.com.