Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 20 juli 2005

(
Leiden Verkeerscontrole Willem de Zwijgerlaan
De politie heeft op dinsdag 19 juli, tussen 18.25 uur en 20.40 uur een snelheidscontrole gehouden op de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats bij het Juliana van Stolberghof. Van de 821 gecontroleerde voertuigen reden er 193 te hard. Dat betekent dat ruim 23% zich niet aan de maximaal toegestane snelheid heeft gehouden. De hoogstgemeten snelheid was 89 km per uur. Drie bestuurders gaven geen voorrang aan een overstekende voetganger op de voetgangersoversteekplaats. Deze bestuurders krijgen een boete van 125 euro.

Bodegraven Ontmanteling Hennepkwekerij
De politie kreeg op woensdag 19 juli, omstreeks 10.30 uur, de melding dat er aan de Noordstraat vermoedelijk een hennepkwekerij aanwezig was. Omwonenden roken een zoete weeïge lucht en het pand leek volledig afgesloten te zijn van de buitenwereld. Op basis van de Opiumwet is de politie in de middag naar binnen getreden. Het vermoeden werd bevestigd. Door het hele pand was hennep geplant, in totaal werden tussen de 800 á 1000 plantjes aangetroffen. Het bleek een hennepkwekerij in aanbouw, maar vermoedelijk hadden er wel al oogsten plaatsgevonden. De planten zijn vernietigd en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


Gouderak Tweeëntwintig jongeren verdacht van diefstal en vernieling

De politie van de Krimpenerwaard heeft sinds eind mei tweeëntwintig verdachten van inbraak en vernieling aangehouden. Het gaat hier om jongeren van 13 tot en met 20 jaar en komende uit Gouderak, Ouderkerk aan den IJssel, Berkenwoude en Ermelo.
De aanhoudingen werden gedaan in een onderzoek naar een inbraak in een opslagmagazijn van een supermarkt aan het winkelcentrum De Kranepoort. Deze inbraak werd gepleegd in het weekend van 28 op 29 mei. Er werden kratten bier, frisdrank, snoepgoed en andere waren gestolen.

Tijdens dit onderzoek bleken meerdere verdachten ook verantwoordelijk te zijn voor vernielingen aan abri's, straatverlichting en aan het plaatselijke bankgebouw in Gouderak. Vanaf december 2004 kreeg de politie hier twaalf aangiften van binnen.
De verdachten werden na hun verhoor weer op vrije voeten gesteld. Het onderzoek werd half juli afgerond. Het proces-verbaal is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --