Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

20-7-2005

Met een druk op de knop hebben directeur-generaal Wonen van VROM, Betram, en gedeputeerde Rietkerk van de provincie Overijssel op 20 juli de digitale checklist woningbouw onthuld. De checklist geeft snel een compleet overzicht van regels, wetten en procedures die van belang zijn bij een woningbouwproject.

Eén procedure die vergeten wordt, kan aan het eind van het project tot veel vertraging leiden. Vandaar dat in het kader van de pilot Stimulering Woningbouwproductie Overijssel een checklist is ontwikkeld door Oranjewoud. Door het beantwoorden van 'ja/nee' vragen krijgt de gebruiker snel inzicht welke nationale wetten en specifiek Overijsselse provinciale regelingen relevant zijn voor een woningbouwproject. Hierdoor ontstaat beter inzicht in de mogelijkheid om planningen in elkaar te schuiven zodat een kortere totale doorlooptijd ontstaat. Per wet of regeling is een factsheet opgenomen met een toelichting en een contactpersoon voor nadere informatie. Daarnaast zijn tips en trucs opgenomen.
Bij voldoende gebruik van de checklist zullen VROM en Overijssel besluiten of de checklist wordt geactualiseerd waarbij het mogelijk is wensen en ideeën van gebruikers mee te nemen. De checklist woningbouw Overijssel staat op de
website: http://www.overijssel.nl/checklistwoningbouw.

Zie ook


* Dossier Woningproductie: http://www.vrom.nl/woningproductie