Politie Gelderland-Zuid

Dagvaarding voor minderjarige verdachten van vernieling

Heumen 20-07-2005 - (08)

De politie heeft het onderzoek naar vernielingen van gebouwen, schuren en goederen en diefstal van diverse goederen van een terrein aan de Oosterkanaaldijk in Heumen afgerond. In het politieonderzoek werden acht minderjarigen uit Malden en Nijmegen aangehouden. Zij zullen zich binnenkort voor de kinderrechter moeten verantwoorden.

Op 2 juli kwam bij de politie een melding binnen dat vernielingen waren gepleegd aan een tuinhuisje op het terrein aan de Oosterkanaaldijk. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen een grote ravage aan op het terrein. Ten aanzien van diverse goederen waren vernielingen aangericht, waaronder kapot geslagen ruiten en een aanhangwagen. Met een slagwapen was op spullen ingeslagen. Ook werden een luchtbuks en enkele zwaarden gestolen. De eigenaresse deed aangifte.

De politie startte met een onderzoek dat leidde tot de aanhouding van acht jongeren in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Malden en Nijmegen. De aanhoudingen vonden plaats tussen 8 en 14 juli. Alle verdachten zijn gehoord en hebben bekennende verklaringen afgelegd. Ook werden diverse getuigen gehoord. De gestolen wapens zijn inmiddels bij de politie terugbezorgd. De acht hebben een dagvaarding gekregen.