Politie Zaanstreek-waterland


19:00 19-JUL-05
PURMEREND
Visserijcontrole
De politie heeft samen met controleurs van de hengelsportvereniging in Purmerend ongeveer 50 hengelaars gecontroleerd. Hierbij werden vier processen-verbaal uitgeschreven. Enkele zeer jonge vissers hebben wat uitleg gehad over de hengelsportregels. Iedereen van 15 jaar en ouder die gaat vissen moet een sportvisakte bij zich hebben. De sportvisakte kost dit jaar E 9,50.
( noot voor red. Op de website van de Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij www.ovb.nl zijn alle weetjes te vinden.)

20:21 19-JUL-05
ZAANDAM

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

De politie heeft een 40-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld tegen zijn 36-jarige ex-echtgenote. De man weigerde na aanhouding met de agenten mee te gaan en moest na overmeestering geboeid weggebracht worden. Hierbij uitte de man bedreigingen naar zijn ex. De man werd ingesloten en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

03:01 20-JUL-05
PURMEREND, PAMPUSSTRAAT
Man aangehouden na mishandeling
De politie heeft een 26-jarige man uit Purmerend aangehouden die wordt verdacht van het mishandelen van een 39-jarige vrouw. De man wilde met enkele vrienden op bezoek bij de vrouw maar zij liet ze niet binnen. Hierop werd de man kwaad en begon voorwerpen van de flat af te gooien. Toen de vrouw naar buiten kwam om hem tegen te houden zou hij haar met een stuk hout hebben geslagen. Na aanhouding begon één van de vrienden, een 37-jarige Zaandammer, zich zodanig te gedragen dat hij werd aangehouden wegens openbare dronkenschap. De beide verdachten zijn ingesloten.

17:34 19-JUL-05
LANDSMEER
Gordelcontrole
Politiesurveillanten hebben dinsdagmiddag op het Zuideinde een gordelcontrole gehouden. Hierbij werden 14 bestuurders of inzittenden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. In Purmerend werden negen auto's voorzien van een bekeuring omdat de APK-keuringsdatum was overschreden. Vier automobilisten in Volendam kregen een bekeuring omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen.

17:58 19-JUL-05
NOORDBEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG
Snelheidscontrole met weinig overtreders
De politie heeft bij een snelheidscontrole met de radarauto bij slechts 0,5% van de voorbij rijdende voertuigen (2970 stuks) een te hoge snelheid gemeten. 15 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 123 km per uur. De radarapparatuur en camera stonden opgesteld in de richting van Schermerhorn.

18:00 19-JUL-05
KOOG AAN DE ZAAN, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Snelheidscontrole met veel overtreders
De politie heeft bij een snelheidscontrole 230 voorbij rijdende voertuigen op de foto gezet omdat zij sneller reden dan de toegestane 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was dinsdagmiddag 130 km per uur. De kentekenhouder zal zich bij de rechter moeten verantwoorden voor de overschrijding van de maximumsnelheid met 60 km per uur. Het statief met camera en radarapparatuur stond opgesteld in de richting van Zaandijk.
23:33 19-JUL-05
ZAANDAM, LINNAEUSSTRAAT
Vrouw aangehouden na doorrijden
Een 42-jarige vrouw uit Zaandam is door de politie aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding. De bestuurster zou met een personenauto bij het uitparkeren een andere auto geraakt hebben en zijn weggereden zonder bericht achter te laten. Een getuige gaf het kenteken van de auto door en surveillerende agenten troffen de auto met bestuurster nabij de Perim. Na aanhouding bleek de vrouw niet in het bezit van een geldig rijbewijs en de auto was niet verzekerd. Van de strafbare feiten maken de agenten proces-verbaal op en de auto is in beslag genomen.

12:59 19-JUL-05
KOOG AAN DE ZAAN, DE GLAZENMAKER
Bikers pakken drankrijder
Bikers van de politie reden tijdens hun surveillance op een aanrijding waarbij een auto tegen een lichtmast was gereden. De bestuurder, een 42-jarige man uit Koog aan de Zaan, stond naast zijn zwaar beschadigde voertuig en leek zwaar onder invloed van alcohol. De verdachte werd na een eerste blaastest aangehouden. Bij een blaastest op het politiebureau gaf het testapparaat aan dat de man meer dan zes maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en hij werd de volgende dag na ontnuchtering en verhoor heengezonden.

16:36 19-JUL-05
PURMEREND, HOOGSTRAAT
Politie pakt stalker
De politie heeft een 28-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij wordt verdacht van het stalken van een 32-jarige plaatsgenote. De vrouw werkt in een winkel en werd al langere tijd hinderlijk en bedreigend geobserveerd door de verdachte. Agentes troffen de man even later in het winkelcentrum waarbij de man zich verzette bij zijn aanhouding. Met hulp van omstanders werd de man geboeid en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten en in verzekering gesteld.


---- --