2e persbericht van woensdag 20 juli 2005

Eindhoven 20-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bekeuringen bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Vestdijk zijn woensdag tussen 9.15 en 12.15 uur 52 bekeuringen uitgeschreven. Ze gingen naar weggebruikers die door rood licht reden (34x), geen helm droegen (4x), niet de aangegeven rijbaan volgden (5x), niet-handsfree mobiel aan het bellen waren (2x), foutief parkeerden (3x), geen bromfietscertificaat hadden (2x), geen verzekeringsplaat hadden (1x) en/of geen gele vlakken hadden (1x).

Helmond: Verdachten van heling aangehouden

De politie heeft dinsdag twee Helmonders van 16 en 20 jaar oud aangehouden in een woning in Helmond-Centrum. Ze worden verdacht van heling van spullen die van woninginbraak afkomstig zijn. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Ze worden vrijdag voorgeleid voor de Rechter Commissaris in s-Hertogenbosch.

Helmond: Mannen met lading hennepafval aangehouden

De politie heeft woensdagochtend rond 11.00 uur op de Kanaaldijk Zuid West twee Helmonders van 21 en 29 jaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen de mannen daar in een bestelbusje reden dat zo zwaar was beladen dat de onderkant bijna het wegdek raakte. Toen ze het busje van binnen bekeken, bleek er een grote hoeveelheid potgrond met hennepafval in te zitten. De mannen zijn aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Nuenen: Waarschuwing voor verkoper van pannen

De politie in Nuenen waarschuwt inwoners voor een man die huis-aan-huis pannen verkoopt. Bij de politie zijn tot nu toe twee meldingen binnengekomen van Nuenenaren die zich gedupeerd voelen omdat de pannen die ze de afgelopen dagen hebben gekocht van slechte kwaliteit zijn. De verkoper is een wat oudere man van ongeveer 1,70 meter lang die in een Mercedes rijdt. Het is onbekend of de man beschikt over een ventvergunning.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg zijn woensdag tussen 8.35 en 10.55 uur 49 overtredingen geconstateerd. Er werden 838 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u waar 50 km/u is toegestaan.