Persberichten woensdag 20 juli

's-Hertogenbosch 20-07-2005

TWEE WONINGINBREKERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch - In de nacht van dinsdag op woensdag hebben agenten op de Tweede Hambaken in s-Hertogenbosch een 19-en 25-jarige inwoner uit die plaats op heterdaad aangehouden voor een woninginbraak. De agenten surveilleerden in de wijk en konden het tweetal betrappen terwijl zij inbraken in de woning. De 25-jarige verdachte kon bij het verlaten van de woning worden aangehouden, de 19-jarige verdachte probeerde de benen te nemen. Hij werd verderop in een brandgang aangehouden. Het tweetal had inmiddels een paar portemonnees uit de woning ontvreemd. Uit onderzoek bleek dat het tweetal dezelfde nacht had ingebroken in een schuur aan de Eerste Morgen. De verdachten zijn ingesloten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is bij een drogisterij op de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch een 30-jarige man uit die plaats betrapt op diefstal van een scheerapparaat. Bij nader onderzoek bleek de man bij een supermarkt ook nog een pannenset te hebben ontvreemd. Hij is ingesloten.

TWEETAL AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

s-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag zijn op de Merwedelaan in s-Hertogenbosch een 19-en 20-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging en vernieling van een 25-jarige plaatsgenoot. Het tweetal zou rond het middaguur op het Emmaplein in s-Hertogenbosch om nog onbekende reden ruzie hebben gekregen met het slachtoffer. Er ontstond daarop een vechtpartij, waarbij de verdachten het slachtoffer bedreigden met een vuurwapen. Het tweetal vernielde de achterruit van de auto van de 25-jarige Bosschenaar. Agenten wisten de verdachten enkele uren later op de Merwedelaan te lokaliseren en aan te houden. Het vuurwapen is inbeslaggenomen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

SLAPEN IN PARKEERGARAGE

s-Hertogenbosch - Woensdagmorgen is een 33-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats in de parkeergarage aan het Stationsplein in s-Hertogenbosch aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man lag in de garage te slapen terwijl hij een ontzegging had om het pand te betreden. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN

Sint Michielsgestel Naar aanleiding van een melding heeft de politie vanmiddag een 45-jarige fietsendief uit Enschede op de Bedrijvenweg aangehouden. De melder had deze man eerder vandaag een fiets zien stelen en dankzij het opgegeven signalement kon de verdachte worden aangehouden.

VEGHELAAR AANGEHOUDEN VOOR DEALEN

Schijndel - Dinsdagmiddag hebben agenten op de Boschweg in Schijndel een 22-jarige inwoner uit Veghel aangehouden voor het bezit en handel in hard- en softdrugs. Bij controle van de verdachte troffen de agenten, negentien capsules (o.a. speed) een zakje wit poeder en een aantal gripzakjes met softdrugs aan. De drugs evenals een bedrag van 376 euro zijn inbeslaggenomen. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

UDENSE (16) AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Uden Op de Julianastraat heeft de politie een 16-jarige meisje uit Uden aangehouden omdat zij een 20-jarige plaatsgenote mishandelde. Het slachtoffer probeerde, nadat haar 17-jarige broertje bij de botsautos ruzie had gekregen met verdachte, de twee uit elkaar te halen, maar werd hierbij vol in het gezicht geslagen. De politie surveilleerde op dat moment over het kermisterrein en ging direct over tot aanhouding van de verdachte. Het slachtoffer liep bij de vechtpartij een bloedneus op en een kapotte lip.

WINKELDIEF (16) AANGEHOUDEN

Uden Dinsdagmiddag werd op de Markstraat een 16-jarige winkeldief op heterdaad betrapt door het winkelpersoneel, toen zij met gestolen schoenen door de electronische beveiligingspoortjes liep en het alarm af ging. De politie heeft het 16-jarig meisje vervolgens aangehouden. De schoenen kostten 11.45 euro.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Uden Op de Hoogstraat in Uden heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 33-jarige bestuurster uit Vorstenbosch aangehouden omdat zij te diep in het glaasje gekeken had. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 3 uur.

POGING TOT TASJESROOF

Oss De politie heeft dinsdagmiddag een 18-jarige jongen uit Oss aangehouden omdat hij een 34-jarige vrouw uit dezelfde plaats van haar boodschappentas wilde beroven. De vrouw liep met haar 3 kinderen, tussen de 6 en 10 jaar oud, over de Ussenstraat toen de verdachte op haar af was komen lopen. Hij pakte de tas met levensmiddelen vast en trok daar hard aan. De vrouw probeerde de jongen van zich af te duwen. Uiteindelijk kon zij zich van haar belager bevrijden dankzij het geroep van een voorbijganger op de fiets. De vrouw belde de politie en wees de verdachte aan. Deze werd vervolgens aangehouden en ingesloten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Oss Op de Schaepmanlaan in Oss heeft de politie vanmiddag een 40-jarige vrouw uit Heesch aangehouden omdat zij even daarvoor een winkeldiefstal pleegde. De vrouw trachtte brie en toastjes te stelen, maar zij werd betrapt door het personeel. Tijdens haar aanhouding urineerde verdachte ter plekke, voor de supermarkt en at zij de brie en toastjes op. Omdat verdachte onder invloed was van alcohol en drugs is zij ter ontnuchtering ingesloten.

INBREKER VLUCHT VAN BOXMEER NAAR DUITSLAND

Boxmeer - In de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 03.00 uur, ziet een burger dat een onbekende man in de Steenstraat een bivakmuts opzet en met gereedschap richting een winkel loopt. De burger trekt de aandacht van de verdachte, waarna deze wegvlucht in een grijze auto.

De burger meldt het voorval bij de politie, die onmiddellijk reageert en de verdachte even later ziet rijden. Als de politie het voertuig op de Raadsingel wil laten stoppen, gaat deze er vandoor en zet de politie de achtervolging in. De achtervolging zet zich voort in Boxmeer en op de Beugenseweg krijgen de Boxmeerse agenten assistentie van twee andere surveillance-eenheden.

De verdachte negeert elk stopteken en rijdt in de richting van Beugen, waarna hij de afslag naar de A77 pakt richting Nijmegen. Net na de oprit keert de verdachte zijn voertuig op de snelweg en gaat vervolgens spookrijden op de A77 in de richting van Duitsland. De 3 politievoertuigen blijven de verdachte op gepaste afstand achtervolgen en waarschuwen met zwaailicht en sirene het tegemoetkomend verkeer.

De verdachte rijdt de grens over, waar de A77 overgaat in de A57 en ongeveer 12 kilometer verder, bij Goch, raakt verdachte de macht over het stuur kwijt, waardoor deze in de berm terechtkomt en van het talud af schiet. De eerstvolgende politieauto kan de verdachte net ontwijken, maar schiet ook via de berm van het talud af. De verdachte weet dan te ontkomen.

De twee inzittende politieagenten raken gewond en moeten door hun collegas bevrijd worden uit hun voertuig. De politieauto is total loss.

De Duitse politie is ter plaatse gekomen met diensthonden en een helikopter om de voortvluchtige verdachte op te sporen. Hij wordt nog gezocht. De auto van de verdachte is in beslag genomen en wordt door de technische recherche onderzocht. De twee politieagenten zijn met hun verwondingen door de Duitse ambulancedienst naar het Maasziekenhuis in Boxmeer vervoerd. Beide agenten liepen kneuzingen op, en één van hen brak zijn onderarm.

De politie onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Heeft u informatie over de poging inbraak in de Steenstraat en/of de achtervolging in Boxmeer, neemt u dan telefonisch contact op met de politie op het algemene nummer: 0900-8844.