Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 20 juli 2005

Politie onderzoekt brutale bedrijfsinbraak

OUDENBOSCH: In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Varkensmarkt. De daders verschaften zich toegang tot het pand via de nooddeuren. Binnen werden roulettetafels en tientallen gokkasten op grove wijze opengebroken en leeggehaald. De politie heeft aangifte opgenomen van de diefstal en stelt een onderzoek in.

Bewoner betrapt inbrekers

ROOSENDAAL: Op woensdagochtend 20 juli wordt een bewoner van de Dr. Mollerlaan wakker van het geluid van gerommel aan de rolluiken van zijn huis. De bewoner staat direct op en loopt naar beneden. Hij loopt om zijn woning heen via de brandgang die leidt naar de achtertuin. Hier komt hij drie manspersonen tegen. Deze rennen hem voorbij en gooien een breekvoorwerp in zijn richting. De bewoner kan het voorwerp net ontwijken, maar raakt vervolgens één van de inbrekers met een voorwerp, dat hij ter verdediging heeft meegenomen. De inbrekers ontkomen en rennen weg in de richting van de Bredaseweg. Bij onderzoek van de woning blijkt dat het slot van de poort naar de tuin is vernield en dat de rolluiken van een schuurtje in de achtertuin ook totaal vernield zijn. De politie heeft aangifte opgenomen van poging tot inbraak en onderzoekt de zaak verder.

Politie neemt aangifte bedrijfsinbraak op

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft op woensdag 20 juli aangifte opgenomen van bedrijfsinbraak. Op enig moment tussen vrijdag 15 juli en dinsdag 19 juli werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Lindebaan. Vermoedelijk is men via een nooddeur het pand binnen getreden. Er zijn vijf flatscreens ontvreemd.

Politie houdt gezochte aan

DINTELOORD: Op dinsdagmiddag 20 juli werd er een 50-jarige man uit Maastricht aangehouden in voornoemde gemeente. De man werd gezocht in verband met betalen met valse betaalmiddelen en het onttrekken van een minderjarige aan wettelijk gezag. Dit had plaatsgevonden in de provincie Limburg. Agenten gingen naar de verblijfplaats van de man. De verdachte stapte net in zijn auto en reed weg. Toen hij de politie zag, verhoogde hij zijn snelheid en negeerde hij stoptekens. De agenten wisten hem uiteindelijk klem te rijden. Eén van de politiemensen wilde de auto benaderen om de man aan te houden. Deze begon echter weer te rijden en reed om de surveillancewagen heen recht op de uitgestapte agent af. De agent trok zijn dienstwapen en richtte het op de vluchtende verdachte. Deze stopte, maar verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Hij is overgebracht naar de politie Venlo en is aldaar in verzekering gesteld.

Automobilist rijdt door na aanrijding

ROOSENDAAL: Op woensdag 20 juli gebeurde er omstreeks 13.00 uur een ongeval op de Boerhaavelaan. Een 16-jarige inwoonster van Nispen rijdt op haar bromfiets over de Boerhaavelaan. Ze wil linksaf de Hulsdonksestraat in slaan. Vanuit deze straat komt een zwarte personenauto van het merk Peugeot aan rijden. De bromfietster heeft voorrang, maar de auto verleent deze niet. Er ontstaat een aanrijding. Het meisje komt ten val en de automobilist rijdt hierna door. Het slachtoffer heeft door de val pijn aan haar knie over gehouden en de bromfiets is beschadigd. De politie heeft aangifte opgenomen van doorrijden na een ongeval en verzoekt eventuele getuigen of mensen die om andere redenen meer kunnen weten over de identiteit van de automobilist contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844.

Auteur: Inge Rijgersberg