Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 20 juli 2005

Vrachtwagen met 40 ton papier kantelt op A16

MOERDIJK: In de vroege ochtend van woensdag 20 juli kantelde er een vrachtwagen op de A16 ter hoogte van Moerdijk. Een
vrachtwagenchauffeur, waarvan bij de regiopolitie geen verdere gegevens bekend zijn, wilde uitwijken voor een invoegend bestelbusje en draaide daarbij teveel aan zijn stuur. Hierdoor kantelde de vrachtwagen, waarin 40 ton oud papier werd vervoerd. Het voertuig blokkeerde langere tijd twee rijbanen. De chauffeur is met een gebroken schouder per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis in Dordrecht. In de loop van de ochtend was de weg weer vrij voor verkeer.

Vandalen vernielen 7 ruiten

ETTEN-LEUR: De politie kreeg dinsdagavond 19 juli een melding van vernieling. Een bewoner van de Edward Poppelaan had glasgerinkel gehoord. Ter plaatse constateerden de agenten dat er 7 ruiten van een schoolgebouw waren ingegooid, vermoedelijk met grind van de nabijgelegen spoorlijn. Er was niet ingebroken.

Saxofoon ontvreemd tijdens concert in Valkenberg

BREDA: De politie kreeg op dinsdagavond een melding dat er een saxofoon was ontvreemd na afloop van een muziekoptreden in het Valkenbergpark. De politie ging snel ter plaatse. De saxofoon was al snel weer terecht. De eigenaar liet weten dat hij het instrument terug had, omdat door de snelle en opvallende aanwezigheid van de politie de dief zich van het instrument ontdaan had en het op een tafel had achtergelaten.

Inbraak via klepraampje

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van woninginbraak. Op enig moment tussen maandag 18 juli en woensdag 20 juli werd er ingebroken in een woonhuis aan Gasthuisstraat. De inbrekers zijn vermoedelijk binnen gekomen door via een klepraampje een ander raam te openen. Er werd een sleutel ontvreemd, verder is er tot op heden niets vermist

Inbrekers stelen auto uit bedrijf

BREDA: In de nacht van woensdag 20 juli is er ingebroken in een autobedrijf aan de Kalshoven. De daders hebben een toegangsdeur van het pand opengebroken. Binnen hebben ze twee vertrekken doorzocht en een autosleutel meegenomen. Vervolgens heeft men het pand verlaten via een roldeur met medeneming van een grijze Volkswagen Golf 1.4 met kenteken XG-LB-96. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en autodiefstal en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie onderzoekt twee bedrijfsinbraken

ETTEN-LEUR: Op woensdag 20 juli is er ingebroken in een bedrijf aan het Trivium. De daders forceerden een nooddeur en zijn vervolgens meteen doorgelopen naar de kantoorruimte. De toegangsdeur van het kantoor was afgesloten. De inbrekers forceerden de deur en namen uit het kantoor een onbekend geldbedrag weg.
Even later werd er wederom ingebroken, ditmaal in een bedrijfspand aan de Ecustraat. Hier poogden inbrekers het hek dat toegang geeft tot het terrein rondom het pand te forceren. Dit lukte niet en de daders zijn over het hek geklommen. Daarna probeerde men tevergeefs toegangsdeuren te forceren. Uiteindelijk wist men binnen te komen door het inslaan van een ruit. Het gebouw is doorzocht en er zijn twee geldlades met een onbekende hoeveelheid geld weggenomen. De dieven probeerden ook een kluis open te breken, dit lukte echter niet. Of er verder nog goederen verdwenen zijn, is tot op heden niet duidelijk. De politie heeft van beide inbraken aangifte opgenomen en stelt een technisch onderzoek in.

Autodief steelt oldtimer

ETTEN-LEUR: De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal. Tussen vrijdag 1 juli en dinsdag 19 juli is een blauwe Volkswagen 1302 met kenteken DE-12-06 gestolen van een bedrijventerrein aan de Voorsteven. De auto stond aldaar op een bedrijfsterrein en is vermoedelijk gedurende de openingstijden gestolen, daar er geen braakschade aan het hek rondom het terrein is. De Volkswagen cabriolet is een oldtimer uit het jaar 1966 en komt niet veel voor. De politie signaleert de auto internationaal als gestolen.

Vandalen richten grote schade aan

BREDA: Op enig moment tussen maandag 11 juli en dinsdag 19 juli vernielden vandalen de toegangspoort en vervolgens drie grote ruiten van een schoolgebouw aan de Namenstraat. Het glas kwam terecht in de berging van de gymzaal en hierdoor werden diverse materialen onherstelbaar beschadigd. De schade aan de materialen bedraagt ruim 1000,-. De politie heeft aangifte opgenomen van vernieling.

Agenten halen fietsers van A16

BREDA: De politie kreeg woensdagmiddag een melding dat er twee dames uit Litouwen op de A16 op de vluchtstrook fietsten. De 31-jarige vrouw en de 46-jarige vrouw zijn ter hoogte van de afrit Rijsbergen van de weg gehaald en hebben beide een boete gekregen van 150. Ook verzochten de agenten hen nooit meer zulke gevaarlijke fietstochten te maken.

Man aangehouden in verband met mishandeling

ZUNDERT: De politie arresteerde op woensdag 20 juli een 24-jarige man uit Zundert. Hij was agressief geworden na een conflict in huiselijke kring. Toen zijn 39-jarige stiefvader hem in bedwang wilde houden, werd hij door de man gebeten. De man heeft aangifte gedaan tegen de verdachte. Deze is door de politie aangehouden in verband met mishandeling.

Inbrekers nemen auto mee

GALDER: In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een woning aan de Sint Jacobsstraat. De inbrekers boorden een gaatje in het kozijn van het keukenraam en zijn langs deze weg binnen gekomen. Het huis is doorzocht en de buit bestond uit persoonlijke papieren, een portemonnee, autosleutels en de bij de auto behorende kentekenbewijs. Hierna is de auto meegenomen. Het gaat om een zwarte Volvo type XC70 AWD met kenteken 39-NT-GT. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Winkeldievegge aangehouden

ETTEN-LEUR: Het beveiligingspersoneel van een winkel aan het Hof van den Houte hielden op dinsdagmiddag 19 juli een winkeldievegge aan. De vrouw had voor 63,90 kleding proberen te ontvreemden. Het beveiligingspersoneel hield haar aan en de politie werd op de hoogte gesteld. Agenten namen de 50-jarige vrouw mee naar het politiebureau. Na verhoor is ze met een bekeuring van 125,- weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden in verband met bedreiging

ETTEN-LEUR: De politie hield op woensdag 20 juli een 62-jarige man uit Etten-Leur aan in verband met bedreiging. De ex-vrouw van de man had aangifte gedaan van ernstige bedreiging richting haar en haar schoonzoon. De agenten verhoorden hem. Hij ontkende alle beschuldigingen. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Politie zoekt getuigen en gedupeerden van vernielingen

BREDA: Zondag 17 juli werden vier Bredase jongeren aangehouden in verband met een reeks vernielingen. De politie is nog steeds op zoek naar gedupeerden en getuigen. Aangiften en ooggetuigenverklaringen zijn erg belangrijk om een volledige zaak tegen de verdachten op te kunnen bouwen. Hebt u iets gezien of bent u vermoedelijk gedupeerd door deze verdachten? Bel dan het informatienummer van de politie 0900-8844 en vraag naar de recherche van het politiebureau Breda zuid-oost.

De tekst van het persbericht luidde als volgt:

Politie houdt vernielzuchtige Bredanaars aan
BREDA: In de vroege zondagmorgen omstreeks 4.00 uur kreeg de politie een melding van een attente bewoonster van de Burgemeester Buijsenstraat dat er in de straat een auto rond zou rijden, waarin zich vermoedelijk een aantal auto-inbrekers zou bevinden. De politie trof ter plaatse een 18-jarige en twee 19-jarige Bredanaars en een 20-jarige man uit Hoeven aan. Van auto-inbraken leek geen sprake te zijn, maar één van hen biechtte wel tegenover de politie op dat kort tevoren een bushokje aan de Cartier van Disselstraat het door hun toedoen had moeten ontgelden. De mannen zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg