Time : 5:08:49 PM
Date : Wednesday, July 20, 2005
Sender Name: VWR International

VWR International, Inc. neemt Technical Service Lab (TSL) over, een Europees bedrijf voor kalibratiediensten en apparatuurbeheer

WEST CHESTER, PA, 20 juli 2005 - VWR International, Inc. heeft vandaag de overname bekendgemaakt van Technical Service Lab BV (TSL), Boxmeer, een in Nederland gevestigde service organisatie voor kalibratie van instrumenten en validatieservice met klanten in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Deze overname heeft ten doel de capaciteit en expertise van VWR op het gebied van kalibratieservice op de Europese markt te vergroten.

TSL is een multidisciplinair bedrijf voor technische dienstverlening, opgericht in 1993 en gespecialiseerd in pipetten, balansen en andere laboratoriuminstrumenten. De firma heeft veel ervaring met de kalibratie, kwalificering (IQ, OQ, PQ), validatie, reparatie en het onderhoud van instrumenten. TSL heeft 42 medewerkers in dienst en de jaaromzet bedraagt meer dan 2 miljoen euro. Het bedrijf kalibreert per jaar meer dan 50.000 pipetten. TSL heeft naast haar hoofdkantoor in Nederland nog een verkoopkantoor in België.

TSL werkte voor de overname al een aantal jaren samen met VWR als partner in de serviceverlening. Door de overname wordt het bedrijf het kalibratieservicecentrum van VWR voor Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. De onderneming zal haar activiteiten voortzetten onder de naam TSL, a VWR company, en stelt zich onder meer ten doel haar diensten voor apparatuurbeheer in Europa verder uit te breiden.

"Deze overname vergroot onze synergie aanzienlijk, doordat de servicecapaciteiten en expertise van beide ondernemingen nu gecombineerd worden," zegt Patrick Surkyn, VWR vice-president - instrumentation and services, Europe. "Hierdoor wordt aan onze klanten meer waarde geleverd en wordt verder tegemoetgekomen aan ons doel om een echte one-stop-shop organisatie voor producten en diensten te zijn."

Bart van Roosmalen, de huidige directeur van TSL, zal de nieuwe organisatie leiden. Roosmalen zegt hierover het volgende: "TSL beschikt over een jarenlange ervaring met het kalibreren van laboratoriumapparatuur en het verlenen van andere diensten op de Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse markt. Door het samengaan met VWR wordt nu een verdere uitbreiding in Europa mogelijk. De brede klantenbasis en de goede reputatie van VWR in combinatie met de technische knowhow en expertise van TSL stellen ons in staat om met de kwaliteitsservice en precisiekalibratie een veel grotere markt te bereiken".

Over TSL
TSL is gespecialiseerd in technische dienstverlening op het gebied van laboratoriuminstrumenten en procesapparatuur en heeft een uitgebreide expertise in de kalibratie, validatie, kwalificering (IQ, OQ, PQ), reparatie en het onderhoud van laboratoriuminstrumenten. TSL is trots op haar snelle kalibratie- en reparatieservice, waardoor de klanten hun instrumenten weer snel terug hebben. TSL kan ook kalibraties op locaties van de klant uitvoeren. TSL voldoet geheel aan de richtlijnen van GLP (Good Laboratory Practice) en GMP (Good Manufacturing Practice) en heeft FDA- en ISO-goedkeuringen en erkenningen van de STER (in Nederland) en BELTEST (in België).

Bel voor meer informatie over TSL, een VWR-onderneming, +31 485 561626, of bezoek de website www.tsl.nl, of schrijf naar TSL BV, 't Leucker 21, 5831 DB Boxmeer, Nederland.

Over VWR International Inc.
VWR International is een wereldmarktleider op het gebied van distributie van wetenschappelijke benodigdheden, met een wereldwijde omzet van USD 3,0 miljard. Dankzij het zeer gevarieerde aanbod van producten en diensten doet VWR wereldwijd zaken met uiteenlopende klantengroepen. Het bedrijf levert meer dan 750.000 producten van meer dan 5.000 fabrikanten aan meer dan 250.000 klanten in Noord-Amerika en Europa. VWR's primaire klanten zijn actief in de farmaceutische, life science, chemische, technologische, voedingsmiddelen- en consumentenproducten industrie. Andere belangrijke klanten zijn universiteiten en onderzoeksinstituten, overheidsinstanties, organisaties die milieutests uitvoeren en basis- en middelbare scholen. VWR International heeft dochterbedrijven in 18 landen, met bijna 6.000 werknemers. Het is de doelstelling van het bedrijf om een optimale service te verlenen op het gebied van distributie van wetenschappelijke benodigdheden. Het hoofdkantoor van de VWR International-groep is gevestigd in West Chester, Pennsylvania (VS).

Bel voor meer informatie naar VWR International, 1-800-932-5000, bezoek www.vwr.com, of schrijf naar VWR International, Inc., 1310 Goshen Parkway, P.O. Box 2656, West Chester, PA 19380-0906 (VS).


----------

VWR International met logo zijn handelsmerken VWR International, Inc.

Contactpersoon: VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE
VWR International Inc.
Ted Pulkownik
Tel.: (610) 429-2791
Fax: (610) 436-1760
E-mail: ted_pulkownik@vwr.com

Contactpersoon:
TSL BV
Bart van Roosmalen
Tel.: +31 485 561626
Fax: +31 485 561620
E-mail: bart@tsl.nl

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL
Link to Press Release - FR