20.07.2005 / 17:28 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Zorgverzekeraar dsw

PERSBERICHT

Zorgverzekeraars dsw en azivo onderzoeken strategische samenwerking

DEN HAAG/SCHIEDAM, 19 JULI 2005. Zorgverzekeraars DSW en Azivo hebben vandaag een intentieverklaring ondertekend waarin is afgesproken de mogelijkheden te onderzoeken om te komen tot strategische samenwerking. De medewerkers van beide organisaties zijn hierover vandaag geïnformeerd.

DSW en Azivo zijn regionaal werkende zorgverzekeraars met een visie op het zorgverzekeraarschap die qua klantbenadering, cultuur en marktgebied naadloos op elkaar aansluit. Om deze reden hebben de bestuurders van beide bedrijven besloten een intentieverklaring te tekenen. Beide organisaties streven er naar om voor 1 januari 2006 duidelijkheid te hebben over mogelijke samenwerking.

Over DSW
Zorgverzekeraar DSW is voor ruim 360.000 ziekenfonds en particulier verzekerden actief. Voornaamste doel is het bewerkstelligen van een optimale gezondheidszorg voor verzekerden. De verzekerde staat bij DSW centraal. Verzekerden komen uit de regio Delfland, Schieland en Westland, en ook steeds meer uit de regio's Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. De DSW-organisatie kent de onderdelen: ziekenfonds, particulier en vier apotheken. Bij DSW werken circa 450 mensen.

Over Azivo
Azivo is een regionaal werkende zorgverzekeraar met momenteel 150.000 verzekerden en meer dan 100 jaar historie in de Haagse regio. Betrokkenheid, betrouwbaarheid, openheid en solidariteit zijn kernbegrippen die Azivo in alle onderdelen kenmerken. De kracht van Azivo ligt in kleinschaligheid, kennis van de markt en aandacht voor verzekerden. Azivo staat dicht bij de mensen en weet wat er leeft onder zijn verzekerden en zorgaanbieders. De Azivo-organisatie kent vier onderdelen: ziekenfonds, particulier, apotheek en zorgservice. Azivo heeft ongeveer 250 mensen in dienst.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Zorgverzekeraar DSW, de heer C.A.C.M. Oomen
Telefoon: 010- 2 466 421
E-mail: linda.verhoeven@dsw.nl