Federale regering Belgie


Werkbonus openbare sector 2005 2005-07-20

Op voorstel van de heer Rudy Demotte, Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, en mevrouw Freya Van den Bossche, Minister van Werk, keurde de Ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goed tot uitvoering van de wet (*) tot toekenning van een werkbonus onder de vorm van een vermindering van de persoonlijke bijdragen van sociale zekerheid aan werknemers met lage lonen en aan sommige werknemers die het slachtoffer waren van een herstructurering en tot wijziging van het koninklijk besluit (**) tot uitvoering van bovenvermelde wet. Geautomatiseerde stemming 2005-07-20
Op voorstel van de heer Patrick Dewael, Minister van Binnenlandse Zaken, keurde de Ministerraad een ontwerp van samenwerkingsakoord met de Gewesten goed over de geautomatiseerde stemming. Internationale overeenkomsten 2005-07-20 Op voorstel van de heer Karel De Gucht, Minister van Buitenlandse Zaken, keurde de Ministerraad de voorontwerpen van wet goed, houdende instemming met vijf internationale overeenkomsten die door België werden afgesloten.
Trekkende watervogels 2005-07-20
Op voorstel van de heer Karel De Gucht, Minister van Buitenlandse Zaken, heeft de Ministerraad een voorontwerp van wet goedgekeurd tot instemming met de Overeenkomst inzake de bescherming van Afrikaans-Euraziatische trekkende watervogels (*). Preventieve diplomatie 2005-07-20
Op voorstel van de heer Karel De Gucht, Minister van Buitenlandse Zaken, ging de Ministerraad akkoord om volgende initiatieven inzake preventieve diplomatie te financieren op de begroting 2005 van de FOD Buitenlandse Zaken.
Afrikaans ontwikkelingsfonds 2005-07-20 Op voorstel van de heer Didier Reynders, Minister van Financiën, keurde de Ministerraad een voorontwerp van wet en een ontwerp van koninklijk besluit goed over de deelname van België aan de tiende wedersamenstelling van de middelen van het Afrikaans ontwikkelingsfonds.
Aziatisch ontwikkelingsfonds 2005-07-20 Op voorstel van de heer Didier Reynders, Minister van Financiën, en de heer Christian Dupont, Minister van Ontwikkelingssamenwerking, keurde de Ministerraad een voorontwerp van wet goed, die met de deelname van België aan de achtste wedersamenstelling van de middelen van het Aziatisch Ontwikkelingsfonds instemt.
Zending naar Congo 2005-07-20
Op voorstel van de heer André Flahaut, Minister van Landsverdediging, stemde de Ministerraad in met de zending van Belgische militaren naar de Democratische Republiek Congo (Kinshasa en Kamina). Open Spirit 05 2005-07-20
Op voorstel van de heer André Flahaut, Minister van Landsverdediging, heeft de Ministerraad ingestemd met de deelname van een Belgisch schip aan de operatie OPEN SPIRIT 05.
Strategisch pensioenrapport 2005-07-20 Op voorstel van de heer Bruno Tobback, Minister van Pensioenen, nam de Ministerraad kennis van het nationaal strategisch pensioenrapport. Overeenkomsten tussen de federale Staat en steden en gemeenten 2005-07-20
Op voorstel van de heer Christian Dupont, Minister van Ambtenarenzaken, Maatschappelijke Integratie, Grootstedenbeleid en Gelijke Kansen, keurde de Ministerraad de inhoud goed van de overeenkomsten die tussen de federale Staat en sommige steden en gemeenten worden gesloten. Het gaat om overeenkomsten tussen de federale Staat en de stad Gent (overeenkomst Grootstedenbeleid) en de gemeenten Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node (huisvestingsplannen).

Nationaal actieplan sociale insluiting 2005-07-20 Op voorstel van de heer Christian Dupont, Minister van Maatschappelijke Integratie, heeft de Ministerraad akte genomen van het implementatierapport van het Nationaal Actieplan (NAP) Sociale Insluiting 2005-2006.
Dienstencheques 2005-07-20
Op voorstel van mevrouw Freya Van den Bossche, Minister van Werk, keurde de Ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goed tot wijziging van het koninklijk besluit (*) betreffende de dienstencheques.
Ouderschapsverlof 2005-07-20
Op voorstel van mevrouw Freya Van den Bossche, Minister van Werk, keurde de Ministerraad een aantal ontwerpen van koninklijk besluit goed (*) aangaande de loopbaanonderbreking voor ouderschapsverlof. Jongerenwerkgelegenheid 2005-07-20
Op voorstel van mevrouw Freya van den Bossche, Minister van Werk, keurde de Ministerraad een reeks maatregelen goed om de werkgelegenheid van jongeren te bevorderen.
Studentenarbeid 2005-07-20
Op voorstel van mevrouw Freya Van den Bossche, Minister van Werk, en de heer Rudy Demotte, Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, keurde de Ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit (*) goed dat een versoepeling van de regeling voor studentenarbeid toelaat. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan de beslissingen genomen tijdens het begrotingsconclaaf.
Planning van het medisch aanbod 2005-07-20 Op voorstel van de heer Rudy Demotte, Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, keurde de Ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goed, tot bepaling van de datum van inwerkingtreding van het koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit (*) betreffende de planning van het medisch aanbod. Uitgaven gezondheidszorgen 2005-07-20 Op voorstel van de heer Rudy Demotte, Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, gaf de Ministerraad opdracht aan de Minister om de maatregelen voor de verbetering van de opvolging van de uitgaven geneeskundige verzorging te evalueren.
Markt voor de uitwisseling van energieblokken 2005-07-20 Op voorstel van de heer Marc Verwilghen, Minister van Economie, Energie, Buitenlandse Handel en Wetenschapsbeleid, heeft de Ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd met betrekking tot de oprichting en de organisatie van een Belgische markt voor de uitwisseling van energieblokken.
Federale Ombudsdienst 2005-07-20
Op voorstel van de heer Marc Verwilghen, Minister van Economie, Energie, Buitenlandse Handel en Wetenschapsbeleid, heeft de Ministerraad een voorontwerp van wet goedgekeurd tot wijziging van de wet (*) betreffende het vervoer van gasachtige en andere producten door middel van leidingen en van de wet (**) betreffende de organisatie van de elektriciteitsmarkt.
Vorige

Copyright Presscenter.org | Legal | info@presscenter.org