Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 19 juli 2005

Flitspalen
Het college verstrekt opdracht aan de firma Gatsometer om een drietal flitskasten te repareren. De flitskasten zijn ten prooi gevallen aan vandalen. Daarvan is aangifte gedaan bij de politie. Binnenkort wordt op uitnodiging van het BVOM (Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie) overlegd over een mogelijke overname van de flitskasten door het Openbaar Ministerie. Ervan uitgaande dat de flitskasten daadwerkelijk worden overgenomen, worden in de begroting geen middelen meer opgenomen voor herstelwerkzaamheden.

Intrekking verleende bouwvergunningen Na melding van enkele vergunninghouders en uit gehouden controles is vastgesteld dat van een aantal verleende bouwvergunningen geen - of slechts gedeeltelijk - gebruik is gemaakt. Het college trekt deze bouwvergunningen in.
De aanvragers van de vergunningen zijn hier vooraf over geïnformeerd en in de gelegenheid gesteld om aan te geven of ze alsnog gebruik wilden maken van de betreffende vergunning. Dat heeft geen reacties opgeleverd.

Tarieven Hispohal en gemeentelijke gymzalen Het college verleent goedkeuring aan het tarievenvoorstel 2005 2006 van Hispohal BV. Contractueel is vastgesteld dat het tarievenvoorstel voor een volgend seizoen vooraf aan het college wordt voorgelegd. Tevens is besloten het uurtarief voor de gemeentelijke gymzalen voor volgend seizoen vast te stellen op 10,00 exclusief btw.

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorbereidingsbesluit centrum en bebouwingslinten Hilvarenbeek De komende periode worden alle bestemmingsplannen voor de bebouwde kommen van de zes kernen herzien. Daarvoor is een uniforme systematiek uitgewerkt en een standaardmodel opgesteld. Vervolgens is het eerste plangebied - bestaande uit centrum en de oude bebouwingslinten van Hilvarenbeek - onder handen genomen. Om ongewenste ontwikkelingen in dit gebied tegen te gaan, is in oktober 2004 een voorbereidingsbesluit genomen. Voorbereidingsbesluiten zijn één jaar geldig. Omdat het niet lukt om binnen dat jaar een ontwerp-bestemmingsplan ter inzage te leggen, wordt de raad voorgesteld een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen en daarmee de voorbereidingsbescherming veilig te stellen.

Richtlijnen milieu-effectrapportage (mer) Beekse Bergen Het eerder door de raad vastgestelde bestemmingsplan Recreatiepark Beekse Bergen 2000' werd door de Raad van State niet goedgekeurd. Daarom moet een nieuwe bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. In het kader van deze procedure moet door Beekse Bergen een zogenaamde milieu effect rapportage' (m.e.r.) worden opgesteld. De commissie voor de milieueffectrapportage - een onafhankelijke commissie van deskundigen - heeft een advies uitgebracht. Aangegeven is welke informatie moet worden opgenomen in de m.e.r. om het milieubelang volwaardig mee te kunnen wegen in de besluitvorming over herstructurering en uitbreiding van het bestaande park. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld de richtlijnen voor deze rapportage vast te stellen.

Ontwerp-bestemmingsplan
Centrum Hilvarenbeek, partiële herziening Paardenstraat/Bloemenstraat e.o.'
Stichting Woningbedrijf Hilvarenbeek (SWH) heeft een plan ontwikkeld voor herstructurering van het terrein van de huidige Boerenbond en een perceel aan de Bloemenstraat. Aan de raad wordt voorgesteld om het ontwerp-bestemmingsplan dat is opgesteld ten behoeve van deze herstructureringsplannen vast te stellen en de ingekomen (twee) zienswijzen ontvankelijk en ongegrond te verklaren. De zienswijzen hebben onder meer betrekking op de verkeers- en parkeersituatie.

Uit eerdere collegevergaderingen

Kloostertuin Diessen
Bij de jaarlijkse boomveiligheidscontrole is gebleken dat de populieren in de Kloostertuin gebreken hebben. Bij tenminste 5 van de 19 bomen zijn gebreken geconstateerd waarbij een verhoogd risico bestaat op het uitbreken van zware takken of het omwaaien van deze bomen. Populieren hebben maar een beperkte levensduur en deze bomen zijn in het stadium dat er steeds meer gebreken ontstaan. Daarom wil het college deze 19 populieren vervangen door 25 berken en gelijktijdig de Kloostertuin opknappen. De inwoners worden via een artikel in de gemeenterubriek geïnformeerd over dit voornemen. Aanwonenden en Belangenorgaan Diessen zijn persoonlijk op de hoogte gebracht. Reacties op het plan kunnen tot 1 september a.s. worden ingediend.