Politie Zeeland


---


O-4072-2005 Diefstal portemonnee

In een horecabedrijf aan De Zoom in Renesse werd woensdag tussen middernacht en 01.00 uur de portemonne van een bezoeker gestolen.
De portemonnee, met daarin persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's, werd in een onbewaakt ogenblik uit zijn broekzak weggenomen.


W-4073-2005 Diefstal schoudertas

Tussen woensdagochtend 11.30 uur en woensdagmiddag 12.30 uur is een
36-jarige vrouw uit Bonn (D) in de binnenstad van Vlissingen bestolen van haar schoudertas.
De vrouw had haar tas aan haar wandelwagen gehangen toen ze door de stad liep (Zeilmarkt en Walstraat).
In een luchroom aan de Walstraat kwam ze tot de ontdekking dat de tas, met daarin waardepapieren, fotoapparatuur, een mobiele telefoon en enkele honderden euro's, van de wandelwagen was weggenomen.


Z-4074-2005 Aanhouding wegens vernieling

Woensdagochtend rond 11.15 uur is een 35-jarige man uit de gemeente Sluis in zijn woning aangehouden wegens vernieling.
De man had even daarvoor een ruit vernield in een huisartspraktijk in Groede. Ook bedreigde hij de huisarts en zijn assistente.


O-4075-2005 Diefstal auto, Burgh Haamstede

Tussen dinsdagavond 21.30 uur en woensdagochtend 09.30 uur is een auto die geparkeerd stond aan de Torenweg in Burgh Haamstede weggenomen.
Het betreft een zilvergrijze Mercedes-Benz type 218 CDI met het Duitse kenteken CLP-MB341. De auto is ongeveer drie maanden oud en heeft een waarde van tienduizenden euro's.


W-4076-2005 Aanhouding in Domburg

In de nacht van dinsdag op woensdag rond 04.55 uur is een 18-jarige man uit Vlissingen aan de Duinstraat in Domburg aangehouden.
De man had even daarvoor, onder invloed van alcohol, bij diverse woningen op de deur geklopt en bij een woning aan de Duinstraat een ruit vernield.
Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


O-4077-2005 Aanrijding in Stavenisse

Maandagavond rond 18.45 uur vond er op de Oudelandsedijk in Stavenisse een aanrijding plaats tussen een bedrijfsauto en een fiets.
De 24-jarige bestuurder van de bedrijfsauto uit de gemeente Tholen reed over de Oudelandsedijk komende uit de richting van Sint Annaland en gaande in de richting van Stavenisse.
Doordat hij niet zoveel mogelijk rechts hield reed hij, een hem op dezelfde weg tegemoet komende, 22-jarige fietsster uit de gemeente Tholen aan.
De vrouw belandde onderaan de dijk. Ze werd met diverse fracturen (waaronder een gebroken nekwervel) per traumahelikopter overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.