Gemeente Heemstede


Expositie in Raadhuis

Vanaf maandag 20 juli 2005 is het werk van de Heemsteedse kunstenares Jacintha Reijnders te bezichtigen in de Burgerzaal van het Raadhuis, Raadhuisplein 1. De schilderijen blijven hangen tot en met 12 augustus 2005. Gedurende de openingstijden van het Raadhuis kunt u een bezoek brengen aan deze expositie.

Jacintha Reijnders werkt veel op paneel waarbij zij het experiment niet schuwt en eigentijdse architectuur, stillevens en landschappen een bron van inspiratie vormen. Door haar grote belangstelling voor oudheden werkte zij in de jaren na haar doorbraak in 1997, naast ei-tempera, veel met materie en pigmenten in haar schilderijen. Om speciale effecten te verkrijgen voegt ze soms bepaalde elementen toe in de vorm van stukjes stof, gedroogd blad of pyriet.

Naar inspiratie hoeft Reijnders naar eigen zeggen eigenlijk niet te zoeken, want haar onderwerpen komt de kunstenares al wandelend en reizend tegen. Niet alleen de natuur in al haar vormen maar ook oude deuren, ramen, poorten en daken, zij doemen als het ware op uit het clair-obscur. Maar ook een krantenbericht als een eeuwenoud scheepswrak vol kruiken, vaatjes en kistjes gevonden roept onmiddellijk beelden op die aanleiding tot een werk kunnen vormen.

Reijnders