Goud 19.07.2005 / 23:44 / APS / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nederlandse waterski bond

DENISE DE HAAN PAKT GOUD WORLD GAMES WAKEBOARDEN Europees en Nederlands kampioene is nu wereldtopper!

DUISBURG 19 juli Temidden van veel trouwe fans en afgevaardigden van de Nederlandse Waterski Bond en het NOCNSF pakte Denise tijdens de World Games in Duisburg bij het onderdeel Wakeboarden terecht goud. Zowel in de voorronde als in de semi-finale en dus ook in dé finale kwam zij als eerste uit dankzij haar steady sprongen. Het was en is feest bij de Hollanders!

Denise de Haan, sinds zeven jaar één van Nederlands beste wakeboardsters, borrelde over van zelfvertrouwen tijdens de voorronde. Twee weken geleden werd ze voor de zesde keer in rij Nederlands kampioene tijdens het smart NK Wakeboard Cable. Ondanks dit succes was de spanning groot bij Denise. Een paar uur voor de voorronde veranderde haar spanning echter in een, voor haar begeleiders tastbare, zelfverzekerdheid. Dit straalde ze helemaal uit op haar board: Denise, het water en haar trouwe wakeboard waren een eenheid in een zinderende finale. Een finale waarin zij kracht en rust uitstraalde: een topsportser om trots op te zijn! Haar vele fans lieten zich, gekleed in een door de NWB speciaal gemaakt t-shirt met daarop een wakeboard met een haantje en de tekst enise de Haan fan, twee dagen enthousiast horen!

Wakeboarden maakt een enorme progressie door, terecht spreekt men van een snel groeiende en dynamische sport. Het niveau stijgt en de basis wordt steeds breder. De Nederlandse Waterski Bond doet er alles aan om die basis te verbreden binnen alle disciplines. Want of het nu om waterskiën, wakeboarden, handiski, raceski, blootvoetski of cableski gaat, mensen verdienen het om de waterski- of wakeboardsport te beoefenen. Voor informatie kun je kijken op www.waterskibond.nl