Ingezonden persbericht


InBev verkoopt aandeel in Bremer Erfrischungsgetränke aan Coca-Cola

InBev N.V. (Euronext: INB) ("InBev") kondigt aan dat zij vandaag haar belang van 62,4% in Bremer Erfrischungsgetränke GmbH verkoopt aan Coca-Cola Erfrischungsgetränke AG op basis van een bedrijfswaarde van 137miljoen euro.

InBev verwierf deze bottelactiviteiten van Coca-Cola in Duitsland met de acquisitie van Beck & Co in 2002. Deze transactie levert een eenmalige winst op van ongeveer 17 miljoen euro vergeleken met de boekwaarde.

Belangrijker is dat InBev met deze desinvestering het bewijs levert van haar engagement om geïnvesteerd kapitaal vrij te maken uit een actief dat geen deel uitmaakt van de kernactiva. Op deze manier creëren we waarde en kunnen we ons in toenemende mate richten op onze kernactiviteit (bier) in Duitsland.

Naar verwachting zal deze transactie in september 2005 worden afgerond.

Over InBev
InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Skol® - het derde beste verkopende bier wereldwijd - Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. InBev stelt ongeveer 77.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2004 realiseerde InBev een netto-omzet van E8,57 miljard (inclusief 4 maanden AmBev). Bezoek voor meer informatie onze website www.InBev.com.

Contactgegevens
Marianne Amssoms, Dir Corporate Media Relations Patrick Verelst, VP Investors Relations Tel +32 16 27 67 11 Tel +32 16 27 65 41
marianne.amssoms@inbev.com patrick.verelst@inbev.com

-----------------------
Brussel, 20 juli 2005 - 1/1


---- --