Politie Gelderland-Zuid

Vierde avond Vierdaagsefeesten: 15 aanhoudingen

Nijmegen 20-07-2005 - (06)

In aansluiting op het bericht "Slechts twee aanhoudingen tijdens vuurwerk" heeft de politie in het vervolg van de vierde feestnacht van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten nog 13 aanhoudingen verricht.

Een overzicht:
* Een 18-jarige Nijmegenaar, die werd aangehouden voor belediging van de politie, betaalde op het bureau de door het openbaar ministerie aangeboden transactie van 260.
* Een 51-jarige Nijmegenaar werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij zal na het uitslapen van zijn roes ook een transactie aangeboden krijgen.
* In totaal werden 4 mensen aangehouden voor diverse mishandelingen. Een van de daders kreeg een transactie aangeboden van 420. * Een 19-jarige Arnhemmer werd in verzekering gesteld voor openlijke geweldpleging. Hij maakte deel uit van een groep die een vechtpartij begon op de Grote Markt. De overige leden van de groep konden nog niet worden aangehouden.
* Vier mannen werden er aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Een van de mannen verzette zich bij zijn aanhouding. Hij kreeg een transactie aangeboden van 590. * Een 18-jarige man is aangehouden voor diefstal van een tasje. Hij zit nog vast.
* Twee mannen werden aangehouden voor baldadigheid. * Een 23-jarige Nijmegenaar, die werd aangehouden met drugs, is in verzekering gesteld. Dit onderzoek zal de komende tijd nog worden voortgezet.