KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

19-7-2005

Team Roos winnaar Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen Noord-Holland

Vinkeveen Na een spannende strijd werd het team van Jelle Roos vanavond Provinciaal Kampioen Matchracen van Noord-Holland. Werd afgelopen donderdag het kampioenschap verplaatst wegens een gebrek aan wind, vanavond aan wind geen gebrek. Met een stevige windkracht drie met vlagen van windkracht vier was het een perfect zeilweer op de Vinkeveense plassen. Het publiek kon de wedstrijden vanaf het terras van het gastvrije Vinkeveen Haven goed volgen.

In de finale streden de teams van Jelle Roos (Amsterdam) en Alwin van Daelen (Zaandam) tegen elkaar. In de eerste finalerace vlogen de protesten over en weer. In totaal zijn er drie penalties uitgedeeld door de jury. Een voor het team van Jelle en twee voor het team van Alwin. De overwinning ging hierdoor naar Jelle. Ook in de tweede race waren er een aantal protesten. Vlak na de start ging er bij een van de teams zelfs in het heetst van de strijd een protestvlag overboord. Er werden door de jury ondanks de vele protesten geen penalties
uitgedeeld. De tweede race kwam wederom op naam van het team van Jelle Roos te staan.

Het was een spannende finale, ik heb lekker gevaren. Ik ben natuurlijk blij dat we hebben gewonnen en ik ben met zeilen nog nooit kampioen van Noord-Holland geweest, Aldus Jelle Roos.

Team Roos gaat door deze overwinning naar het Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap Matchracen dat tijdens de HISWA te Water (30 augustus 4 september) wordt verzeild.

De overige Delta Lloyd Provinciale Kampioenschappen Matchracen vinden plaats op de volgende data en locaties:
23 augustus 2005 Provincie Zeeland/Noord-Brabant: WSV Wolphaartsdijk in Kampenland
24 augustus 2005 Provincie Overijssel / Flevoland: WSV Almere-Haven in Almere
25 augustus 2005 Provincie Limburg / Gelderland: WSV Giesbeek in Giesbeek
27 augustus 2005 Open Ronde: Rotterdamse Zeil Vereniging in Rotterdam (inschrijven via onderstaand emailadres)