Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


20. juli 2005


Onderwerp: politie onderzoekt herkomst fiets.


De politie is onlangs in het bezit gekomen van een fiets waarvan zij graag in contact wil komen met degene die deze het laatst in zijn/haar bezit heeft gehad.
De fiets werd op 30 april met platte banden en beschadigde spatborden door iemand op de Brinkstraat in Putten aangetroffen.


Het gaat om een grijze lichtgewicht heren racefiets, merk TOSCANA. De fiets (zie bijlage) heeft (verbogen) aluminium spatborden. De fiets heeft een kleine chroomkleurige bagage-drager en een racestuur. De fiets heeft slechts "enkele" remmen op het stuur. Verder heeft de fiets voor- en achterverlichting en oranje ronde reflectoren in de spaken. Ook de banden en trappers zijn voorzien van reflectie. De fiets heeft verder een zwart wielrennerszadel.


De vinder heeft de fiets enkele dagen na de vondst naar het politiebureau gebracht. Hier koppelde een alerte agent de gevonden fiets aan het onderzoek van Maria van der Zanden en informeerde het rechercheteam. De vermiste Maria zou namelijk een soortgelijke fiets hebben gehad.


Het team heeft diverse mensen gesproken die mogelijk uitsluitsel over de fiets konden geven, maar dit heeft nog niet tot een bevestiging geleid. Ook het ingestelde buurtonderzoek om te achterhalen wie de fiets op de Brinkstraat had neergezet leverde geen resultaat op.


Zoals gezegd: de gevonden fiets vertoont een sterke gelijkenis met de destijds verstrekte gegevens van de fiets van Maria van der Zanden. Het rechercheteam vraagt zich dan ook af wie de huidige eigenaar van de gevonden fiets is ? Graag wil men in contact komen met deze persoon of met mensen die weten wie de eigenaar is of zou kunnen zijn, of met mensen die kunnen zeggen hoe de fiets op de Brinkstraat terecht is gekomen.


Tot slot: Mochten er mensen zijn die niets over de fiets en de eigenaar weten, maar wel informatie of tips over de vermissing van Maria van der Zanden hebben, dan kunnen zij dit melden via 0900-8844 of via het anonieme nummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --