Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

District, snelheidscontroles op diverse locaties
Publicatiedatum: 20-07-2005

Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Gelderland-Midden heeft dinsdag op diverse locaties in Lunteren en omgeving het verkeer gecontroleerd. Hieronder volgt een overzicht:


-Op de Bennekomseweg in Renkum zijn 21 passanten bekeurd voor een snelheidsovertreding. Tussen 07.30 uur en 13.30 uur werden in totaal 2450 voertuigen gecontroleerd.

-In Lunteren werd onder andere gecontroleerd op de Dorpsstraat. Tussen 07.45 uur en 10.45 uur zijn diverse bekeuringen uitgedeeld. Zo werden 14 passanten bekeurd voor een te hoge snelheid, negen voor het niet dragen van de gordel, negen bromfietsers voor een te veel vermogen, drie bestuurders voor het onnodig geven van een signaal, drie voor een onjuiste remintrichting, een bestuurder voor het niet leesbaar hebben van de kentekenplaat, en een bromfietser voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

-Op de Rembrandtstraat in Voorthuizen zijn twee bestuurders bekeurd voor een te hoge snelheid. Tussen 11.15 uur en 13.00 uur zijn verder nog drie bromfietsers bekeurd omdat de tweewielers opgevoerd zouden zijn. Ook werd nog een automobilist bekeurd voor niet handsfree bellen en één voor verboden folie achter de ruiten. Ook zijn vier automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel.
-In Terschuur werd tussen 13.00 uur en 14.15 uur gecontroleerd op de Rijksweg. Drie passanten reden te hard, vijf automobilisten droegen geen gordel en één automobilist belde niet handsfree.
-Op de Noordersingel in Voorthuizen zijn dinsdag van de 53 passanten er 22 bekeurd voor een te hoge snelheid. Daar werd gecontroleerd tussen 11.40 uur en 13.04 uur.
In Otterlo zijn op de Harderwijkerweg dinsdag 24 passanten bekeurd. Tussen 14.00 uur en 18.30 uur zijn in totaal 1020 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/uur.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606