Politie Hollands Midden

Datum: 20 juli 2005

Katwijk Mishandeling controleur De politie heeft aangifte opgenomen van een 60-jarige man die verkooppunten controleert op de verkoop van namaakspullen. De man controleerde op dinsdag 19 juli, omstreeks 13.00 uur, in de Voorstraat een aantal kraampjes. Een kraampje verkocht namaak T-shirts waarop hij de eigenaar van het kraampje wilde spreken. De man had vaker met de kraamverkoper te maken gehad en belde de politie voor assistentie. Ondertussen was de verkoper naar de controleur toegelopen en had hem een aantal keer geslagen en gestompt. De verkoper, een 40-jarige man uit Vlijmen is aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau voor een verklaring.

Katwijk Verkeersongeval Een 5-jarige jongetje uit Katwijk is op dinsdag 19 juli, omstreeks 16.40 uur, gewond geraakt bij een aanrijding. Het jongetje reed op de stoep van de Noorderlicht toen hij plots overstak. Een motorfietser, een 22-jarige man uit Katwijk, reed juist op de Noorderlicht komende uit de richting van de Hercules. Hij kon het jongetje niet meer ontwijken en botste tegen de jonge fietser aan. Door de uitwijkmanoeuvre raakte de motorfietser vervolgens nog een geparkeerde auto. Het jongetje kwam ten val en raakte gewond aan hoofd en been, de motorfietser klaagde over zijn rug. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Sassenheim Politie houdt inbrekers op heterdaad aan

Dankzij een oplettende getuige wist de politie op woensdag 20 juli, rond 05.00 uur, op de Oude Haven drie 20-jarige mannen uit Den Haag aan te houden. De getuige zag dat de mannen probeerden in te breken bij een daar gevestigd café en belde de politie. Bij de komst van de politie probeerden ze nog weg te komen en zich te verschuilen, wat echter niet mocht baten. Bij het pand en bij de drie mannen werden inbrekerswerktuigen gevonden. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen ze voort.

Leiden Onder invloed rijden

De politie controleerde op woensdag 20 juli, rond 02.30 uur, op de Archimedesweg een 27-jarige automobilist uit Rijnsburg. De agenten stelden drankgebruik vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 445 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Politie houdt vernieler aan

De politie hield op woensdag 20 juli, rond 01.40 uur, op de Maredijk een 22-jarige man uit Leiden aan. De man had een ruit vernield van een studentenwoning aan de 2e Binnenvestgracht. Dit werd gezien door personeel van een ambulance. Samen met de bewoner volgden zij de vernieler en hielden via de telefoon de politie op de hoogte van hun positie. Dankzij dit belletje kon de politie de man aanhouden. De verdachte is ingesloten. Vandaag vindt verder onderzoek plaats.

Leiden Politie houdt dronken man aan

Agenten van de bike-patrol stuitten dinsdag 19 juli, rond 20.00 uur, op het Stationsplein op een dronken 36-jarige man uit Leiden. De man lag over de grond te dweilen. De agenten hebben de man aangehouden voor openbare dronkenschap en hem ingesloten. Vandaag wordt hij verhoord.

Leiden Aanhouding door defecte auto De politie heeft op dinsdag 19 juli, omstreeks 17.30 uur, een 25-jarige Leidenaar aangehouden op de Langegracht. Zijn uitlaat maakte onnodig veel lawaai waarop de agenten de man tot stilstand hebben gemaand. De man wilde niet meewerken aan een technisch onderzoek van de auto, waarvoor de auto naar het bureau gereden diende te worden. De man is hierop aangehouden, hij en de auto zijn naar het bureau gebracht. Onderzoek moet uitwijzen of de auto geschikt is om op de openbare weg te rijden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Politie houdt vernielers aan

De politie hield op woensdag 20 juli, rond 01.00 uur, op de Eisenhowerlaan twee 21-jarige mannen uit Alphen aan den Rijn aan. Getuigen zagen dat een groep jongeren, waaronder de twee aangehouden mannen, op de Herenhof vermoedelijk probeerden fietsen te stelen en fietsenrekken uit de grond trokken en belden de politie. Bij het zien van de politie stoof de groep uiteen. Twee bij een supermarkt geplaatste fietsenrekken bleken finaal uit de nieuwe bestrating te zijn getrokken. Er volgt onderzoek naar deze vernieling en de mogelijke poging om fietsen te stelen. De getuigen spraken namelijk ook over een betonschaar. Deze is tot op heden niet teruggevonden. Vandaag vindt verder onderzoek plaats.

Alphen a/d Rijn Politie houdt veroorzaakster overlast aan

De politie hield dinsdag 19 juli, rond 23.45 uur, in de bosjes aan de Naereboutstraat een 32-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn aan. De vrouw was daar naar toe gevlucht nadat zij op de Zoutmanstraat door agenten benaderd werd. De politie was daar naar toe gekomen na melding van buurtbewoners dat de vrouw in de straat voor overlast zorgde door al liggend op straat hard te schreeuwen. De agenten constateerden dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Zij is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Alphen a/d Rijn Politie pakt dronken vrouw op

De politie hield dinsdag 19 juli, rond 21.00 uur, in de Ridderhof een 52-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn aan. Zij was dronken en lag op de grond. De politie heeft zich over de vrouw bekommerd door haar mee te nemen en in te sluiten. Vandaag zal met haar gepraat worden en proces-verbaal worden opgemaakt. De vrouw had in de middag al voor overlast gezorgd in het Stadskantoor aan de Stevinstraat. Ook toen had zij al het nodige gedronken. Nadat zij daar een proces-vebaal voor had gekregen werd zij weer op vrije voeten gesteld. Niet voor lang dus.

Gouda Politie houdt verdachte van auto-inbraak aan De politie hield op woensdag 20 juli, rond 03.50 uur, op De la Reylaan een 43-jarige man uit Gouda aan. Een getuige zag dat de man probeerde in te breken in geparkeerde auto's en zelfs in één auto was binnengedrongen. Hij belde de politie die dankzij dit belletje de man kon aanhouden. De man had enkele schroevendraaiers bij zich. Eén portier van een geparkeerde auto was opengebroken. Uit deze auto werden sigaren vermist. De verdachte is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen de verdachte voort.

Gouda Aanhoudingen winkeldieven De politie heeft op dinsdag 19 juli, omstreeks 15.00 uur, een 12-jarige Alphenaar op de Constantijn Huygensstraat aangehouden. Hij had in een supermarkt een pakje snoep in zijn zakken gestoken zonder daarvoor te betalen. De jongen wordt overgedragen aan bureau HALT. Eerder deze week, op maandag 18 juli, omstreeks 15.15 uur, hield de politie twee meisjes op de Markt aan. De meisjes, een 14-jarige en een 15-jarige, beiden afkomstig uit Gouda hadden uit verschillende winkels op de Markt spullen gestolen. Beiden hebben in hun verklaringen bekend.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --