Numico NV

5f1e24.jpg

Published: 09:33 20.07.2005 GMT+2 /HUGIN /Source: Royal Numico NV /AEX: NUM /ISIN: NL0000375616

Numico: Wijzigingen in het management van Sari Husada

Schiphol, 20 juli 2005 - Koninklijke Numico N.V. maakt bekend dat de heren Peter Kroes en Johnny Widjaja hebben besloten af te treden als respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van PT Sari Husada Tbk, waarvan Numico grootaandeelhouder is. Een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Sari Husada zal op korte termijn bijeengeroepen worden om de heer Gerrit Keyaerts - directielid van Numico - voor te dragen voor benoeming tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen.

De gezamenlijke beslissing van de heren Kroes en Widjaja om af te treden, werd genomen in de overtuiging dat hun aftreden het beste belang en het voortgaande succes van Sari Husada dient. De heer Widjaja (71) heeft de laatste 33 jaar toegewijd aan de opbouw van Sari Husada tot een zeer sterk en florerend bedrijf dat een leidende positie in de Indonesische babyvoedingsmarkt heeft bereikt. De heer Kroes (63) was - als vertegenwoordiger van Numico - sinds 1998 lid van de Raad van Commissarissen. Voorheen was hij in dienst bij Numico, waar hij een belangrijke rol heeft gespeeld in de succesvolle uitbreiding van de activiteiten in de regio Asia-Pacific.

De voorgestelde voorzitter, de heer Keyaerts, werd reeds tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei 2004 als lid van de Raad van Commissarissen aangesteld. Hij heeft de Belgische nationaliteit en vervult momenteel de functie van Senior Vice President Corporate Controlling.

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal de heer Niraj Mehra (51) voorgedragen worden tot benoeming als lid van de Raad van Commissarissen van Sari Husada. De heer Mehra is lid van de Raad van Bestuur van Numico en in die functie verantwoordelijk voor Operations. Deze benoemingen maken deel uit van de wijzigingen in de samenstelling van de Raad van Commissarissen waarmee in juni 2004 een aanvang werd gemaakt. Onder voorbehoud van goedkeuring van de aandeelhouders zullen alle leden van de Raad van Commissarissen vanaf juni 2004 nieuw gekozen zijn.

Er hebben ook belangrijke wijzigingen in het management van Sari Husada plaatsgevonden.

De heer Budi Isman werd tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei 2005 benoemd tot CEO van Sari Husada. Om zijn management team te versterken zal de heer Alain Comel toe treden tot de Raad van Bestuur van Sari Husada als Chief Financial Officer. De heer Comel (48) heeft de Franse nationaliteit en is momenteel Vice President Finance en Business Development van Numico's divisie Klinische Voeding. De aanstelling is afhankelijk van goedkeuring van de aandeelhouders van Sari Husada.

De Raad van Commissarissen van Sari Husada heeft voorts aangekondigd dat maatregelen genomen gaan worden om Sari Husada verder in lijn te brengen met de Nederlandse en Indonesische corporate governance codes, een proces dat op 1 oktober 2005 afgerond dient te zijn.

Jan Bennink, CEO van Numico: "Als grootaandeelhouder is Numico groot voorstander van de veranderingen die voorgesteld zijn door de Raad van Commissarissen en CEO Budi Isman om het algehele management team te versterken en corporate governance verder te verbeteren. Ik verheug mij op het voortgaande succes van deze uitzonderlijke en snel groeiende onderneming terwijl zij de mogelijkheden van deze onderneming naar het volgende niveau brengen."

Koninklijke Numico is een bedrijf dat is gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding en brengt onder meer producten op de markt onder de merknamen Nutricia, Milupa en Cow & Gate. De onderneming bedient klanten in meer dan 100 landen en heeft circa 11.000 medewerkers in dienst (www.numico.com).

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Koninklijke Numico N.V. Corporate Communications tel. +31 20 456 9077 Koninklijke Numico N.V. Investor Relations tel. +31 20 456 9003

Persbericht (PDF)

Royal Numico NV, Postbus 75538, 1118 ZN Schiphol Airport, The Netherlands, Tel: +31 20 456 9000, Fax: +31 20 456 8000