Beers Bedrijfsauto

Young European Truck Driver

Vier nieuwe Scania's voor Te Winkel & Oomes

07/19/2005

De sleutels van vier nieuwe Scania P 310 trekkers wisselen van eigenaar; v.l.n.r. Dhr C. Heijnen van Scania en dhrn M. Aerts en M. Croonen van Te Winkel & Oomes (klik voor grotere foto) Te Winkel & Oomes Chemical Logistics (TWO), onderdeel van de Emons Group, breidt haar mogelijkheden voor de Europese distributie van gevaarlijke stoffen verder uit door de aanschaf van vier nieuwe Scania P 310 trekkers. In totaal beschikt TWO dan over 50 transporteenheden.

De nieuwe trekkers zullen worden ingezet voor de distributie van gevaarlijke stoffen in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Vanuit haar zes eigen vestigingen verzorgt TWO de fijnmazige distributie in genoemde landen, vaak binnen 24 uur.

De Scania trekkers zullen worden ingezet in combinatie met normale 13,60 mtr trailers en City-trailers met laadklep. Alle auto's zijn naast ADR, uitgerust met het Carrierweb boordcomputersysteem. Hierdoor krijgen de opdrachtgevers van TWO, op het TWO Internetportal www.chemicalvalley.nl, een real time statusmelding op het moment dat een zending wordt afgeleverd.

TWO heeft na een uitgebreide evaluatie van de markt wederom voor Scania gekozen vanwege de grote betrouwbaarheid en veiligheid van de voertuigen en de daaraan gekoppelde lage exploitatiekosten. Ook het in de P-serie duidelijk toegenomen chauffeurscomfort en de langjarige samenwerking met de dealer in Nijmegen hebben bij de beslissing een belangrijke rol gespeeld.

Naast de investeringen in trekkend materieel investeert TWO ook in een nieuwe rollenbaantrailer die een hoogfrequente shuttle tussen de productie van een TWO opdrachtgever en het TWO magazijn in Beuningen onderhoudt.

Na de overname van een (rail)distributiecentrum met 20.000 palletplaatsen voor gevaarlijke stoffen in Berlijn in 2004 is dit een volgende stap naar TWO's streven om tot een dekkend Europees netwerk voor gevaarlijke stoffen te komen.

Te Winkel & Oomes heeft vestigingen in Nijmegen, Beuningen, Maastricht, Milsbeek en Berlijn. Binnen haar gevaarlijke stoffen divisie wordt voldaan aan de ISO 9000-2001, ISO 14.000 en SQAS normen. Voor specifieke opdrachtgevers wordt gewerkt volgens de HACCP, GMD en GDP standaards.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.