Gemeente Winschoten


Winschoten creëert ruimte voor nieuwe graven op gedeelte begraafplaats Hofstraat
20 juli 2005

De gemeente Winschoten heeft het voornemen om op termijn een gedeelte van de graven op de begraafplaats aan de Hoftraat te ruimen om zo ruimte te creëren voor de uitgifte van nieuwe graven.

De begraafplaats aan de Acacialaan raakt geleidelijk vol. Uitgaande van een gemiddelde uitgifte van 25 graven per jaar (25% enkel en 75% dubbel) kan de gemeente nog ongeveer zeven jaar vooruit.

Door een gedeelte van de begraafplaats aan de Hofstraat te bestemmen voor hergebruik, kunnen vier à vijfhonderd grafruimtes worden heruitgegeven en hoeft er geen uitbreiding van de begraafplaats aan de Acacialaan plaats te vinden.

Hernieuwd gebruik van het oude gedeelte zal tevens een positieve effect hebben op de beleving en de sfeer van de gehele begraafplaats.

De gemeente zal in contact treden met de rechthebbenden van graven over het al dan niet in stand houden van het grafrecht en de graven. Door middel van publicaties en een aankondiging op de begraafplaats zal mede bekendheid worden gegeven aan dit voornemen van de gemeente

Johan Modastraat 6
Postbus 175
9670 AD Winschoten
(0597) 48 11 11
(0597) 42 00 93