Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)


KNV TAXI WIL NIEUWE CAO BESPREKINGEN

In de ledenvergadering van KNV Taxi op 20 juli is het onderhandelingsresultaat met de werknemers over de CAO 2005 - 2007 verworpen. De kosten van het voorstel zijn te hoog voor de taxiondernemers die dit niet kunnen doorberekenen in hun prijzen.

Het gemeenschappelijk gevoel in de ledenvergadering was, dat de ondernemers hun personeel een verbetering van hun inkomenspositie van harte gunnen, maar dat deze kostenstijging eenvoudigweg niet te betalen is. De marges in de taxisector staan al jaren onder druk.

KNV Taxi nodigt FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond uit om gezamenlijk te zoeken naar lange termijn oplossingen die de gehele bedrijfstak ten goede komen. De bedrijfseconomisch ongezonde situatie wordt ondermeer veroorzaakt doordat opdrachtgevers alleen bedrijven selecteren op de laagst mogelijke prijs en niet op bewezen kwaliteit èn dat de werkgevers dit accepteren. Een gezamenlijk geluid naar de opdrachtgevers, waarin het belang van kwalitatief hoogstaand vervoer met goede arbeidsvoorwaarden onder de aandacht wordt gebracht, kan de gehele branche hierbij helpen.

De leden van KNV Taxi hebben de wens uitgesproken om tegelijkertijd opnieuw met de bonden om de tafel te gaan zitten, om een CAO af te sluiten die economisch haalbaar is en op de lange termijn perspectief biedt voor allen die werkzaam zijn in de taxisector.

KNV Taxi is de branchevereniging van de professionele ondernemers in het kleinschalige personenvervoer.

Den Haag, 20 juli 2005
Noot voor de redactie,

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)