Gemeente Hilversum

Sport na schooltijd Lelyschool succes
Sinds februari 2005 vindt op de Dr. Ir. C. Lelyschool het project Sport na schooltijd plaats. Het is een samenwerkingsproject van de gemeente, stichting het SIS, het regionaal opleidingscentrum (ROC) en de school.

Vorige week heeft er een tussentijdse evaluatie plaatsgevonden en iedereen is zeer positief over het project. Natuurlijk is een aantal zaken voor verbetering vatbaar, maar over het algemeen heeft men er een goed gevoel over.

Tachtig procent van de leerlingen van de Lelyschool neemt elke week deel aan Sport na school. Er wordt dan in twee groepen, verdeeld in onder- en bovenbouw, enthousiast gesport op dinsdag- en vrijdagmiddag onder leiding van sportjongerenwerkers en ROC-studenten van de opleiding Sport en Bewegen Hilversum. Gelet op het enthousiasme van de kinderen kunnen we vaststellen dat het project tot nu toe geslaagd is, zeker als we van de wijkagent G. van der Peyl horen dat het de laatste tijd rustig is rond de Lelyschool. Het project wordt in het nieuwe schooljaar voortgezet.Gelijk aan het begin van het nieuwe schooljaar zal er in september weer gestart worden met allerlei sportactiviteiten en met (nieuwe) stagiares van het ROC.

Dit project wordt als een pilot project gezien voor een aanvraag BOS-impuls, waarbij BOS staat voor buurt, onderwijs en sport. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt namelijk financiële bijdragen beschikbaar voor projecten, die sportieve of bewegingsactiviteiten aanbieden aan jongeren. Deze BOS-impuls heeft als doel kwetsbare jongeren gezond(er) te laten leven en problematisch gedrag te voorkomen. De gemeente, SIS en ROC willen proberen in aanmerking te komen voor zo'n BOS-project, gezamenlijk met de basisscholen in Hilversum Noord en/of Oost.

In september wordt een startbijeenkomst gehouden waarbij allerlei organisaties worden uitgenodigd, die in Noord en/of Oost een rol kunnen spelen in het sportproject voor kinderen.