Gemeente Hilversum

Geld voor schilderprojeKten bij bouwlocaties
Het college van B&W heeft dinsdag 19 juli 2005 besloten geld beschikbaar te maken voor een nieuwe reeks beschilderde panelen. Bij het project SchilderprojeKten beschilderen leerlingen van Hilversumse basisscholen onder begeleiding hun ideeën (gedichten, tekeningen) op panelen die op bouwhekken komen te hangen. Het initiatief voor de nieuwe serie schilderwerken, komt van de organisatie SchilderprojeKten. Dit zijn de makers van de beschilderde panelen die jarenlang om de bouwlocatie Langestraat-Veerstraat hingen.

De schilderwerken geven braakliggende locaties een vrolijke uitstraling, waardoor de leefbaarheid ten tijde van sloop en- of bouwwerkzaamheden wordt verbeterd. Doordat de leerlingen schilderen aan de hand van maatschappelijke thema's, heeft het project bovendien een educatieve betekenis.

De eerste panelen komen straks op de bouwhekken om het Regev-terrein te hangen, waar dit najaar de sloop- en saneringswerkzaamheden gaan beginnen.

De initiatiefnemers van SchilderprojeKten zijn verantwoordelijk voor de organisatie en de uitvoering van het project. De gemeente financiert het project en ondersteunt bij het vinden van een geschikt onderkomen met voldoende werkruimte voor het project.