Politie Midden- en West Brabant

Drie gewonden bij eenzijdig ongeval in Riel

TILBURG, 20 juli 2005

Drie gewonden bij eenzijdig ongeval in Riel

RIEL Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Gilzerbaan in Riel, vanavond om vijf voor acht uur, raakten drie personen gewond. De bestuurder van de personenauto, een 46-jarige man uit het Belgische Poppel, kwam zijn auto bekneld te zitten. Zijn 17-jarige zoon, die voorin zat, werd bij het ongeval uit de auto geslingerd en kwam in een naast de weg gelegen weiland terecht. Niet bekend is wat voor letsel hij bij het ongeval opliep. Zijn vriendin, een 16-jarig meisje uit Oosterhout, die achterin zat, liep bij de aanrijding een sleutelbeenbreuk op. De bestuurder is door ambulancepersoneel naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. De beide andere slachtoffers werden naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

Rond vijf voor acht kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer van de politie Midden en West Brabant de melding binnen. Uit het door de politie ingestelde onderzoek is komen vast te staan dat de 46-jarige bestuurder, die reed vanuit de richting Gilze in de richting van Riel, met zijn auto in de berm terecht is gekomen. Vermoedelijk is hij bij het corrigeren de macht over het stuur verloren en kwam hij aan de linkerzijde van de rijbaan tegen een boom terecht.

Dor de klap van de aanrijding kwam het hele motorblok van de auto in een rechts van de weg gelegen sloot terecht.

Ambulancepersoneel en de brandweer hebben de bestuurder uit het voertuig bevrijd. De man liep bij het ongeval ernstig beenletsel op.

Personeel van de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de Politie Midden en West Brabant heeft ter plaatse enkele uitgebreid sporen onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval ingesteld.

De politie stelt ook een onderzoek in of bij de bestuurder sprake is van drankgebruik.

De auto van de Belg raakte total loss.

Auteur: Carel Bouman