Gemeente Hilversum

Bezwaarschriften WC Bradelaan ongegrond verklaard

Het college van B&W heeft op 19 juli de ingediende bezwaarschriften tegen de verleende bouwvergunning voor het bouwplan aan de WC Bradelaan ongegrond verklaard. Het college kwam tot dit besluit op basis van het gelijkluidende advies van de Commissie bezwaarschriften. Na de bekendmaking (de datum dat deze beslissing op de bezwaarschriften daadwerkelijk wordt verzonden aan de indieners van het bezwaarschrift) volgt een beroepstermijn van zes weken. Na de zomervakantie zal duidelijk zijn wanneer de voorbereidende werkzaamheden kunnen starten.

Volgens het advies van de Commissie bezwaarschriften heeft de gemeente de belangen van de omwonenden gedegen afgewogen bij de vereiste vrijstellingen voor het bouwplan. Verder heeft de gemeente de commissie toegezegd twee extra parkeerplaatsen in het plan te zullen realiseren. Dat betekent dat er wordt voorzien in dertig parkeerplaatsen in totaal op eigen terrein. Volgens een extern onderzoek dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd, zal de parkeerdruk na realisering van de nieuwbouw wel toenemen, maar niet leiden tot een parkeerprobleem. De commissie heeft deze uitkomsten overgenomen.

Het bouwplan aan de WC Bradelaan op het terrein van de voormalige Dudokschool voorziet in de bouw van achttien eengezinskoopwoningen en tien koopappartementen. Het plan is door woningcorporatie Atrium, in overleg met de gemeente, ontwikkeld en is ontworpen door Biq architecten bv uit Rotterdam.