3 e persbericht van woensdag 20 juli 2005

Eindhoven 20-07-2005 - Berichten uit de regio

Deurne: Twee doden bij ernstig verkeersongeval

Woensdag na 17.00 uur is de A67 onder de gemeente Deurne urenlang gestremd geweest vanwege een ernstig verkeersongeval waarbij een vrachtwagenchauffeur en de bestuurder van een bestelbusje om het leven zijn gekomen. Een Bulgaarse trekker met oplegger, die uit de richting Eindhoven kwam, is door nog onbekende oorzaak op de A67 ter hoogte van Neerkant dwars door de vangrail van de middenberm gereden. De trekker met oplegger kwam op de rijbaan voor het verkeer uit de richting Venlo. Daar werd op de rechter rijstrook het bestelbusje geschept. Beide autos kwamen in een sloot naast de A67 terecht. De chauffeurs van de twee voertuigen overleden ter plaatse. De politie sloot de A67 bij Sevenum richting Eindhoven af voor het verkeer. Het verkeer dat richting Eindhoven in de file stond te wachten werd via een vrijgemaakte rijstrook afgevoerd. Het verkeer richting Venlo kon weer vrij snel werd over twee rijstroken beschikken. Het bergen van de wrakken kan nog tot in de avond duren. De forensisch technische recherche is gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

De identiteit van de betrokken chauffeurs is nog niet bekend. De Bulgaarse oplegger had geen lading aan boord.

Eindhoven: Man opgepakt na bedreigingen en mishandeling winkelpersoneel

Woensdag om 15.50 uur is in een winkel aan het Kastelenplein in Eindhoven een 40-jarige man uit Waalre aangehouden. De man werd door winkelpersoneel aangesproken omdat men hem verdacht van winkeldiefstal. Na een controle sloeg de Waalrenaar de winkelbediende tegen zijn lichaam en uitte hij enkele bedreigingen. De Waalrenaar werd daarop door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het politiebureau is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op de Rijpelbergseweg en de Engelseweg snelheidscontroles gehouden. Op de Rijpelbergseweg zijn tussen 10.30 en 12.30 17 overtreders op de bon gezet. Op de Engelseweg zijn tussen 13.00 en 15.15 uur 50 automobilisten bekeurd. Op beide wegen is 50 km/u de maximum snelheid. De snelste overtreder reed 77 km/u.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 63-jarige Eindhovenaar. Hij werd op de Artoislaan dronken achter het stuur van zijn auto aangetroffen. De man weigerde een ademtest en een bloedproef. Zijn rijbewijs is daarom ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Reusel: Jeugd na baldadige avond opgepakt

De politie uit de Kempen heeft woensdag zes jongens ( 14 en 15 jaar oud) uit Reusel en Casteren opgepakt die in de nacht van zondag op maandag betrokken zijn geweest bij een aantal vernielingen in Reusel. In de Kruisstraat in Reusel werden vier verkeerszuilen afgebroken. Ook werd er een straatnaambod afgebroken en meegenomen. Via de buurtbrigadier werden de jongeren opgespoord. Zij hadden de vernielingen gepleegd na een avond flink stappen waarbij de meesten alcohol hadden gedronken. Het beschadigde verkeersmeubilair is via de jongens weer terug bij de gemeente. De schade die tussen de 1000 en 1500 euro bedraagt zal op de jongeren worden verhaald. De groep is voorgedragen voor een HALT-straf.

Eersel: Auto gestolen na inbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan het Krekelbos in Eersel. De daders boorden gaatjes in kozijnen en kregen zodoende een keukenraam open. Binnen vonden de dieven geld en de sleutels van een buiten geparkeerde auto. Deze auto, een groene Jaguar S-type V6 voorzien van het kenteken 53-FV-XN is door de dieven meegenomen.

Bergeijk: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Eerselsedijk zijn woensdag tussen 11.00 en 12.15 uur 55 automobilisten bekeurd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 km/u.

Budel-Schoot: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Grootschoterweg zijn woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur 51 automobilisten bekeurd. De snelste reed 80 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.