NMBS

NMBS viert 21 juli met speciale nachttreinen en extra promoties

15/07/2005

De feestelijkheden van 21 juli krijgen dit jaar extra betekenis met de viering van 175 jaar België en 25 jaar Federalisme. Om alle inwoners de kans te geven maximaal van het programma te genieten, legt de NMBS voor de gelegenheid nachttreinen in naar diverse steden in het land. Bovendien is die dag het Seniorenbiljet geldig en verlengt de NMBS de geldigheidsduur van het Weekendbiljet, zodat de klanten van een bijzonder gunstige promotietarieven kunnen gebruik maken.

Om de massa feestvierders die op 21 juli in Brussel verwacht worden een vlotte en veilige thuiskomst te garanderen, legt de NMBS zeven nachttreinen in naar alle windstreken. De treinen vertrekken kort na middernacht vanuit Brussel en hebben als eindbestemming de steden Oostende, Kortrijk (via Dendermonde), Herentals (via Antwerpen-Centraal), Genk (via Hasselt), Aarlen, Charleroi en Doornik (via Bergen). De trein naar Genk en Luik wordt in Landen gesplitst, zodat een deel van de trein richting Verviers kan rijden. De trein naar Aarlen wordt in Namen gesplitst om eveneens Andenne en Hoei te kunnen bedienen.
In bijlage een kaartje met de bestemmingen van de treinen met de vertrektijden in Brussel (Zuid of Noord). De dienstregeling met de vermelding van de reisweg en de stations waar de treinen stoppen, staat op de website van de NMBS www.nmbs.be (reizen in België/dienstregelingen/extra treinen).

Extra promoties

Het Seniorenbiljet, tijdens het zomerseizoen niet geldig tijdens de weekends en op feestdagen, zal uitzonderlijk, en zonder tijdsbeperking, te gebruiken zijn op 21 juli. Zo krijgen de 65-plussers onder de landgenoten de kans om tegen het bodemtarief van 3 euro (heen- en terugrit) deel te nemen aan de herdenkings­ plechtigheden ter gelegenheid van de nationale feestdag. Voor de jongere landgenoten verlengt de NMBS de geldigheidsduur van het Weekendbiljet. Dat biedt de treinreiziger een korting van 50%. De heenreis kan al beginnen op woensdagavond 20 juli vanaf 19.01 uur, terwijl terugreizen kan tot op zondag 24 juli.

Birthday Ticket

Nog vanwege 175 jaar België 25 jaar Federalisme biedt de NMBS in het najaar een uiterst voordelig biljet aan. Met het Birthday Ticket kunnen de treinreizigers tijdens de weekends vanaf 24 september tot 25 december 2005 uiterst goedkoop sporen van een bestemming in één van de gewesten van het land naar een bestemming in één van de twee andere gewesten. Voor 5 euro (heen-en-terug in tweede klas) kan een dagjestoerist vanuit een station in Vlaanderen naar Wallonië of Brussel, een Brusselaar naar Vlaanderen of Wallonië of een Waal naar Brussel of Vlaanderen sporen. In eerste klas kost zulke rit 7 euro. De reisafstand speelt geen rol. De heenreis kan al zaterdagochtend afgelegd worden, de terugkeer tot zondagavond. Enige voorwaarde: reizen naar een ander gewest.

""