Technische Universiteit Delft

Doop Nuna 3

Naamgenootjes wensen Nuna 3 goede vaart

Op donderdag 21 juli a.s. wordt zonnecelwagen Nuna 3 gedoopt in haar geboorteplaats Delft. De doop wordt geassisteerd door twee naamgenotes van de wagen: het drie jaar oude meisje Nuna Kronshorst- vernoemd naar de allereerste Delftse zonnewagen - en de acht maanden oude Nuna Rolefes. Eind juli vertrekken Nuna 3 en haar makers, elf Delftse studenten verenigd in het Nuon Solar Team, naar Australië om zich voor te bereiden op de World Solar Challenge.

Aansluitend op de doop zal de band Sonar 11 een nummer spelen dat ze speciaal voor Nuna 3 geschreven hebben. Bij de doop en de daarmee verbonden feestelijkheden is iedereen die aan het ontstaan van Nuna 3 heeft bijgedragen uitgenodigd. Ze kunnen het team veel succes wensen voor de World Solar Challenge, waar de studenten voor de tweede maal hun wereldtitel verdedigen. Deze wedstrijd voor auto s die uitsluitend op zonne-energie rijden, is een race over een afstand van ruim 3.000 km. dwars door het Australische binnenland van Darwin in het noorden naar Adelaide in Zuid-Australië.

Nuna 3 is door de studenten ontwikkeld en gebouwd in Delft. Bij het ontwerpen en bouwen van de auto hebben de studenten gebruik gemaakt van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, technieken en materialen. Ze zijn er in geslaagd de aërodynamische vormgeving verder te verbeteren, het rendement van de zonnecellen te verhogen en een nog lichtere wagen te bouwen dan de voorgaande jaren. De derde Nuna heeft daardoor alles in zich om wederom een topprestatie te leveren in de World Solar Challenge.