Gemeente Tilburg

05409OWT
Eindhoven, 18 juli '05

Fiets- en voetgangerstunnel, faunapassage en waterduiker Dalem - Koolhoven gereed

Oplevering en vermoedelijke datum van ingebruikname van de fiets- en voetgangerstunnel.

Geachte bewoners,

Vrijdag 17 juni 2005 heeft aannemer Dura Vermeer de fietstunnel, faunapassage en waterduiker in goede staat opgeleverd aan ProRail en de gemeente Tilburg. De bouw van de tunnel is zeer voorspoedig verlopen.

Openstelling Dalemdreef donderdag 21 juli

Tijdens de bouw hebben de werkzaamheden voor u als omwonenden enige overlast veroorzaakt. Daar komt nu een einde aan. Op donderdag 21 juli aanstaande stelt de gemeente de Dalemdreef en de Spaarnwoudelaan weer open voor al het verkeer. Ook de verbindingen naar de parkeervoorzieningen van de Grote Beemd zijn bijna afgerond.

Ingebruikname Fiets- en voetgangerstunnel De fiets- en voetgangerstunnel wordt pas daadwerkelijk opengesteld en in gebruik genomen als de eerste bewoners in de wijk Koolhoven wonen. Naar verwachting is dat medio 2006. Tot die tijd is de tunnel volledig afgesloten met een hekwerk.

Faunapassage en waterduiker
De faunapassage en waterduiker aan de westzijde van de tunnel Burgemeester Letschertweg (Noordwesttangent) zijn gelijktijdig met de fietstunnel opgeleverd. Tot het einde van dit jaar worden er, aan beide zijden van de faunapassage, graafwerkzaamheden verricht voor de inrichting van de zones. Aansluitend wordt de beplanting aangebracht. De Noord - Zuidwatergang Rijensbroek wordt in de tweede helft van 2005 in gebruik genomen.

Meer informatie
Voor meer informatie en vragen over dit project kunt u op werkdagen contact opnemen met Rob Sistermans van ProRail. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 040 - 232 96 86.

Met vriendelijke groet,

Rob Sistermans
ProRail Infraprojecten
Regio Zuid


---- --