Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

19-07-2005
Tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met Toeristendagen en jaarmarkt Duizel

Toeristendagen 2005 in Eersel
Op de donderdagen 21 juli, 28 juli en 4 augustus a.s. vinden in het centrum van Eersel de jaarlijkse Toeristendagen plaats. Om deze dagen goed te laten verlopen zijn de Markt, het gedeelte van de Dijk vanaf de Markt tot aan de Zr. Reinildislaan alsmede de gedeelten van de Nieuwstraat gelegen tussen het Hint en de Paulus Gielmansstraat en tussen de Paulus Gielmansstraat en Nieuwstraat 42 tijdelijk voor het doorgaande verkeer afgesloten. De Rabobank blijft bereikbaar vanaf de oostelijke zijde van de Nieuwstraat. De apotheek zal bereikbaar zijn via de Paulus Gielmansstraat en hiervoor kan worden geparkeerd op het parkeerterrein van de Edah aan de Nieuwstraat.
In een gedeelte van de Paulus Gielmansstraat en de Mattheus Eerseliusstraat geldt op die dagen een parkeerverbod. De verkeersmaatregelen gelden tijdens alle Toeristendagen vanaf 6.30 uur tot omstreeks 18.00 uur. Iedere Toeristendag wordt afgesloten met een muziekprogramma. Op 21 juli en 28 juli is de Markt daarom tot uiterlijk 21.00 uur afgesloten. Op de laatste Toeristendag, 4 augustus, gaat het muziekprogramma door tot 22.00 uur.

Ophalen huisvuil tijdens de Toeristendagen
In het afgesloten gebied waar de Toeristendagen plaatsvinden worden de huisvuilcontainers niet op de desbetreffende donderdag maar op vrijdagochtend geledigd. Dit betreft de volgende straten: de Markt, het gedeelte van de Dijk vanaf de Markt tot aan de Zr. Reinildislaan alsmede de gedeelten van de Nieuwstraat gelegen tussen het Hint en de Paulus Gielmansstraat en tussen de Paulus Gielmansstraat en Nieuwstraat 42.
Deze gewijzigde inzameling geldt eveneens voor de straten Zr. Reinildislaan, Postelsebocht, Oude Postelseweg en Voortseweg aangezien deze straten wegens parkeerdrukte tijdens de betreffende Toeristendag niet bereikbaar zijn voor de huisvuilwagen.
In voornoemde straten dienen de containers op vrijdagochtend om 7.30 uur aan de straat te staan.

Jaarmarkt Duizel
In verband met de jaarmarkt in Duizel op zondag 24 juli a.s. van 11.00 tot 17.00 uur zijn de Rijkenstraat en de Lange Akkers te Duizel op die dag van 6.00 tot 20.00 uur voor het doorgaand verkeer afgesloten. Daarnaast geldt er gedurende die tijd een parkeerverbod aan de oostelijke zijde van de Akkerstraat, vanaf de Hertstraat tot aan de Groenstraat.